NA24.no

Rekordår for Nesbø

Foto: Berit Roald (Scanpix)
Sist oppdatert:
Jo Nesbøs gode penn gjorde 2009 til et julbelår.

Når julehandelen var unnagjort i 2009 var det en bok over alle andre på forlagenes bestselgerliste, Jo Nesbøs «Panserhjerte». Boken solgte ikke mindre enn 239.000 eksemplarer, noe som var bedre enn de tre neste plasseringene til sammen, skriver Finanasavisen.

Slike omsetningstall kommer godt med når penger skal telles og regnskap skal føres i Nesbøs aksjeselskap Skriveverkstedet.

På bunnlinjen ble også rekord. Faktisk ble resultatet før skatt større enn driftsinntektene. Skriveverkstedet har plassert midler i ulike aksjer, obligasjoner og andre «finansielle instrumenter» som steg i verdi med 2,1 millioner.

Porteføljen er balanseført til 15,9 millioner kroner. I tillegg kommer 12,8 millioner i fordringer og 12 millioner på bok. Noe som en gir en samlet egenkapital på 35,7 millioner kroner. En økning på 55 prosent fra året før.

Les også: Nesbø bryter sin egen rekord

Jo Nesbøs roman «Headhunter» blir film, med planlagt premiere 26 august 2011. Her har Nesbø donert alle inntekter til veldedighet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere