*Nettavisen* Økonomi.

Rekordår for veldedighet

Foto: (Scanpix)

Milliardene haglet inn til veldedige formål i 2006.

Aldri tidligere har det blitt gitt så mange pengegaver til veldedige formål i USA som i 2006, melder Financial Times.

NA24 - din næringslivsavis

Buffet først i køen
Den amerikanske finansmannen Warren Buffett sto først i donasjonskøen, og toppet alle tidligere bidrag da han donerte 31 millarder dollar til Gates Foundation.

Selv om Buffetts donasjon i særklasse var den største, var det mange som i fjor følte seg kallet til å bidra til en bedre verden, skriver avisen.

35 milliarder
De femten største donasjonene i USA i 2006 lyder til sammen på 35 milliarder dollar, mens det tilsvarende beløpet for 2004 og 2005 var på henholdsvis 4,4 millarder og 2 milliarder, ifølge Financial Times.

Antallet donasjoner på over 100 millioner dollar, ble oppgitt til 14 stykker i fjoråret, mens det året før oppgis å være 10 donasjoner i denne «klassen».

Warren Buffet – som med en formue på om lag 40 milliarder dollar regnes som verdens nest rikeste person etter Bill Gates, er også typisk for giverne i tungvektsklassen. Det er nemlig forretningsmenn som har tjent penger i finans – og eiendomsmarkedet som har vært de mest gavmilde.

Buffett har tidligere meddelt at han fra og med 2006 skal donere mellom 1 og 2 milliarder dollar årlig til fem ulike veldedige stiftelser.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag