NA24.no

Rekordbot til Telenor for diskriminering av konkurrenter

(NHD-INFO)
Sist oppdatert:
Post- og teletilsynet (PT) varsler nå Telenor om en bot på 5 millioner kroner for brudd på ekomloven.

Post- og teletilsynet refser Telenor for å diskriminere One Call og andre nettleietakere ved å gi dem redusert hastighet på mobilsurfing.

Post- og teletilsynet (PT) varsler nå Telenor om en bot på 5 millioner kroner for brudd på ekomloven, skriver Dagens Næringsliv. (DN) ifølge NTB.

Som dominerende mobilaktør er Telenor regulert av myndighetene.

PT mener Telenor bryter telekomloven etter at Tele2-selskaper har klaget dem inn. De tre Tele2-eide selskapene OneCall, MyCall og Network Norway leier Telenors nett der Tele2 ikke har dekning, men deres kunder får ikke samme datahastighet ved mobilsurfing som det Telenors kunder får i Telenors nett. Tele2 får nå fullt medhold fra PT.

– Vi har fått færre kunder, lavere datahastighet og dårligere lønnsomhet på grunn av dette, sier administrerende direktør Arild Hustad i Tele2 til Dagens Næringsliv.

Post- og teletilsynet har aldri tidligere gitt en så stor bot som vedtaket Telenor nå er varslet om. Selskapene har fått frist til 18. oktober med å gi kommentarer til varselet.

Telenor nekter å betale boten og vil klage vedtaket inn til Samferdselsdepartementet og truer også PT med rettssak.

– Telenor mener boten er urimelig, sier Jørn Bremtun, senior kommunikasjonsrådgiver i Telenor Norge. Han legger til at Telenor vil besvare PTs varsel og «også ta saken videre til departementet, eventuelt også til rettsvesenet, dersom det blir nødvendig». (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere