NA24.no

Rekordbøter til sveitsisk storbank i USA

Credit Suisse erkjenner å ha hjulpet kunder med å gjemme unna store beløp på hemmelige kontoer, penger som aldri ble oppgitt til myndighetene og unndratt beskatning.
Credit Suisse erkjenner å ha hjulpet kunder med å gjemme unna store beløp på hemmelige kontoer, penger som aldri ble oppgitt til myndighetene og unndratt beskatning. (Scanpix.)
Innrømmer å ha hjulpet amerikanske kunder med å snyte på skatten - betaler bøter på cirka 15 milliarder kroner.

Den sveitsiske storbanken Credit Suisse innrømmer å ha hjulpet amerikanske kunder med å snyte på skatten og går med på å betale bøter på nærmere 15 milliarder kroner.

Banken har inngått et forlik med amerikanske myndigheter og får til gjengjeld beholde sin lisens i USA.

Credit Suisse erkjenner å ha hjulpet kunder med å gjemme unna store beløp på hemmelige kontoer, penger som aldri ble oppgitt til myndighetene og unndratt beskatning. Dette har pågått i flere tiår.

Den sveitsiske storbanken, som har rundt 50.000 ansatte i 50 land, skal betale bøtene til det amerikanske justisdepartementet, til den amerikanske skatteetaten, til den amerikanske nasjonalbanken og til finansmyndighetene i New York.

Credit Suisse har tidligere betalt 1,2 milliarder kroner i bot til det amerikanske finanstilsynet.

– Denne saken viser at ingen finansinstitusjon, uansett hvor stor den er eller hvor vidt den favner, er hevet over loven, konstaterte USAs justisminister Eric Holder under en pressekonferanse mandag.

Credit Suisse-sjefen Brady Dougan legger seg langflat og lover bot og bedring.

– Vi beklager dypt de feil som ble begått, og som har ledet til dette forliket, sa Dougan. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere