NA24.no

Rekorddyre vannskader

Foto: IF (If Skadeforsikring)
Forsikringsselskapene punget ut som aldri før.

Det var rekordstore vannskader i fjor, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon (FNO). Det ble utbetalt erstatninger for mer enn 1,7 milliarder kroner, viser tall fra Finansnæringens Fellesorganisasjon.

- Dette er en økning på 20 prosent på to år. Utviklingen bekymrer oss. Det er mer sannsynlig å få en vannskade enn å bli utsatt for et innbrudd. Våre beregninger viser at det oppstår en vannskade i hus, leiligheter eller hytter hvert tiende minutt, skriver senior kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal i FNO i meldingen

Forsikringen dekker vannskader som oppstår plutselig og uforutsett.

Vannskadene blir stadig mer omfattende og dyrere å utbedre. Privatboliger og hytter har langt bedre standard enn før, samtidig har vi flere tappepunkter og mer sanitærutstyr enn tidligere. Hvis en ser på forsikringsselskapenes utbetalinger på boligområdet, gir bare brann høyere utbetalinger enn vannskader. Siden 2005 har vannskadeerstatningene økt med over 50 prosent.

I 2009 ble det registrert til sammen 50.585 vannskader hos private husholdninger. I vinter har det vært svært mange frostskader. Dette gjør utslag på statistikken. I enkelte av disse sakene har frostskadene ført til utbedringer i millionklassen, skriver Neverdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere