NA24.no

(scanpix)

Rekorden glapp

Sist oppdatert:
Oslo Børs fant ikke helt storformen og tok en pust i bakken.

Den meste gikk sidelengs i Oslo denne tirsdagen. De to største selskapene på Oslo Børs endte uforandret og det var små kursutslag blant de andre store selskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen var tilnærmet helt flat med en minimal oppgang på 0,02 prosent til 471,33 poeng. Dermed ble det ikke noen ny rekord på Oslo Børs tirsdag.

Skeptikerne begynner å krype frem. DnB NOR Kapitalforvaltning vil ikke bli overrasket hvis det kommer en ny korreksjon før sommeren er over. Den lille og rimelig korte korreksjonen verdens børser opplevde i begynnelsen av mars trenger ikke være nok.

- Sesongmessig er vi på vei mot en mer utfordrende periode for aksjer, men momentet er sterkt og de fundamentale forholdene fortsatt gunstige for globale aksjer med gode vekstutsikter og moderat inflasjonsfrykt. Prisingen er også rimelig attraktiv. Vi overvekter derfor globale aksjer, skriver kapitalforvalterne i rapporten.

Oljeaksjene reddet seg inn mot slutten selv om oljeprisen holdt seg på samme nivå der den har ligget hele dagen. Statoil endte uendret på 168,25 og det samme gjorde Norsk Hydro som sluttet på 206,25 kroner. Tidligere på dagen var begge selskapene svakere. DNO endte ned 0,27 prosent til 11,16 kroner.

Flere av de andre tungvekterne fikk en blandet dag. John Fredriksens boreselskap Seadrill velger nå å oppfylle tilbudsplikten i Eastern Drilling og har fremsatt et pliktig tilbud på 135 kroner per aksje. Dermed får alle minoritetsaksjonærene det de har bedt om. For å finansiere oppkjøpe har Seadrill hentet inn 909 millioner kroner i en rettet emisjon.

Det vil bli trykket opp ni millioner nye aksjer til 101 kroner per aksje i tegningskurs. John Fredriksens Hemen Holding har fått tildelt tre millioner aksjer slik at han har 34,3 prosent av de utestående aksjene. Seadrill klatret 0,74 prosent til 101,75 kroner.

Telenor gjorde det også bra. DnB NOR Markets har hevet anbefaling til kjøp fra hold, men beholder kursmålet på 117 kroner. Meglerhuset mener aksjen har fått for mye juling. Telenor stiger 2,54 prosent til 111 kroner.

Solenergiselskapet REC fortsatte oppturen og steg 1,36 prosent til 149,50 kroner tirsdag.

Frontline falt to prosent til 208,25 kroner etter at tankratene faller videre.

Ifølge en analytiker skal det være sluttet en VLCCer på vei fra Persiabukten mot Østen til rundt 40 worldscalepoeng. Det tilsvarer en tilbakegang på omkring 10 poeng og er en bekreftelse på at rederiene får mindre for de store tankskipene. Det er kun snakk om en slutning for ett tankskip, men det er en indikasjon på at tankratene kanskje ikke er bunnet ut likevel.

Aker Yards falt 2,76 prosent til 105,50 kroner, det samme gjorde Orkla som endte ned 1,28 prosent til 464,50 kroner.

Belships steg 6,41 prosent til 12,45 kroner. Meglerhusene Fearnley Fonds og ABG Sundal Collier var de ivrigste kjøperne.

Det lille oljeselskapet Norse Energy steg 5,08 prosent til 3,93 kroner. Produksjonen ved Manati-feltet i Brasil er på rundt tre millioner kubikkmeter daglig med gass. Samtidig har boringen av brønn nummer seks fra dette feltet startet.

Brønn 5 fra Coral-feltet har siden begynnelsen av april startet opp produksjonen. Nå produserer brønnen 6.000 fat om dagen, men produksjonen er forventet å være ustabil i tiden fremover.

Mamut endte opp 4,58 prosent til 16 kroner. Meglerhuset Carnegie sto bak 92 prosent av nettokjøpene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere