NA24.no

Rekordene trakk børsen opp

Sist oppdatert:
De store børsselskapene går så det suser, og dytter Oslo Børs til nye høyder.

Hovedindeksen på Oslo Børs har den siste tiden gått fra rekord til rekord. Og mandag var ikke noe unntak - sluttnotering for indelsen var 359,14 poeng. I løpet av dagen har indeksen steget med 1,24 prosent.

Det er stort sett blått å se på børsen ved ukestart. Av de største selskapene var det bare DnB NOR, Tandberg, Subsea 7 og Yara som falt. Av disse gikk Subsea 7 mest ned, med 1,24 prosent til 79,50 kroner.

DnB NOR og Yara gikk begge ned rundt 0,7 prosent, mens Tandberg falt 0,24 prosent.

På toppen av omsetningslisten ligger oljegigantene Hydro ogStatoil , som begge legger på seg markert. Statoil er opp 2,79 prosent, til 184 kroner. Det er ny alltime-high for selskapet.

Hydro stiger 2,39 prosent, til 815 kroner. Også dette er ny rekordnotering.

Oljekollega DNO la på seg 3,20 prosent i løpet av dagen, og endte på 56,50 kroner. DNO fikk først fart på seg etter at TV 2 Nettavisen skrev en artikkel i 14-tiden, derFirst Securities-analytiker Martin Mølsæter anbefalte aksjen.

SeaDrill, Norske Skog, Pan Fish og PGS var også blant de blå selskapene.

Mest opp gikk DynaPel, som steg 12,07 prosent. Oppturen skyldes nyheten om en ordre fra transportmyndighetene i New Jersey i USA, for DynaPels SteadyEye og CloseView-enheter.

På toppen av taperlisten er Medicult, med et fall på 9,49 prosent.

Her kan du følge utviklingen på Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere