Gå til sidens hovedinnhold

Rekorder på børsen

Himmelferden fortsetter på Oslo Børs.

Oppturen bare fortsetter og fortsetter på Oslo Børs. Nå er det kort vei opp til rekordnotering for hovedindeksen, men flere andre indekser har steget til nye rekorder.

NA24 - din næringslivavis

Det gjør også flere av selskapene på Oslo Børs i takt med oljeprisen.

Hovedindeksen stiger 1,46 prosent til 520,53 poeng og er under seks poeng unna rekorden fra juli i fjor.

OBX-indeksen setter daglig nye rekorder og stiger 1,72 prosent til 460,41 poeng.

Nye rekorder
Lav oljelagre i USA sender oljeprisen til nye rekorder. Torsdag koster kontraktene på nordsjøolje med levering i juli 134,36 dollar fatet, men har vært over 135 dollar fatet.

Onsdag ettermiddag kom de ukentlige oljelagertallene som viser at råoljelagre hadde den største nedgangen på fire måneder i forrige uke. Nå er lagrene lavere enn for fem år siden. Dette kommer rett i forkant av kjøresesongen for alvor sparkes i gang. I oljemarkedet har bekymringer for tilgangen på olje sendt prisene til stadige nye høyder. Dollaren har også svekket seg, mot flere av de viktigste valutaene.

StatoilHydro blir løftet 3,44 prosent til 213,30 kroner, og er blant selskapene som har satt ny rekord. På det høyeste har aksjen vært oppe i 214,80 kroner, noe som verdsetter den norske oljekjempen til 685 milliarder kroner.

Norsk Hydro løftes 2,64 prosent til 85,50 kroner, men har satt ny rekord på 86,70 kroner og verdsettes da til 108,2 milliarder kroner.

Frontline deler ut
John Fredriksens Frontline gjør det både Fredriksen og aksjonærene liker best for øyeblikket. De deler ut milliarder tilbake til aksjonærene. Frontline har hatt et sterkt kvartal i året første måneder, og det kommer aksjonærene nok en gang til gode. Tankmarkedet har vært sterkt og det vet Frontline å utnytte. Dermed kan John Fredriksen og de øvrige aksjonærene i tankrederiet vente seg 1 milliard kroner i utbytte for første kvartal. Aksjen faller likevel 0,29 prosent til 339 kroner.

Opptur
Oppturen fortsetter for det lille oljeselskapet CanArgo. Aksjen stiger 25 prosent til 1,65 kroner og er foreløpig dagens vinner.

IT-selskapet 24SevenOffice stiger 16,67 prosent til 7 kroner etter at konsernsjef Stian Rustad har kjøpt 24.000 aksjer i selskapet. Rustad kjøpte aksjene til 6,17 kroner, men det er ellers liten omsetning.

Deutsche Bank hever kursmålet i Seadrill etter at selskapets utbytte posisjon er blitt styrket. Blant annet mener meglerhuset at resultatutsiktene er forbedret og langt bedre enn i forhold til konkurrentene. Det skyldes at halvparten av riggene til Seadrill skal forhandle om nye kontrakter i perioden fra 2009 til 2012 og det kan sikre riggselskapet de rekordhøye dagratene på lengre sikt. Deutsche Bank mener at inntil 7,5 milliarder dollar eller 37,5 milliarder kroner kan gjennom 2009 til 2012 enten bli delt ut i utbytte eller det kan benyttes til ytterligere vekst.

Det nye kursmålet er på 210 kroner, en oppjustering fra 160 kroner. Kjøpsanbefalingen beholdes.

Motvind for flyselskapene
Internasjonalt har den rekordhøye oljeprisen lagt en demper på flyselskapenes aksjeutvikling. Det har nå smittet over på de norske flyselskapene. Norwegian faller 3,21 prosent til 90,50 kroner, mens SAA blir sendt ned 3,18 prosent til 39,60 kroner.

Flydrivstoffprisen har sammen med oljeprisen mer enn doblet seg i løpet av ett år. Det medfører høye drivstoffkostnader og det går igjen utover lønnsomheten til flyselskapene.

Reklame

Nå hamstrer norske menn sexleketøy til seg selv

Kommentarer til denne saken