NA24.no

Rekorderstatning etter konkurs

Sist oppdatert:
Styreleder må betale ni millioner i erstatning.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I følge en fersk dom fra Oslo Tingrett dømmes tidligere styreleder Henning Boy Bull til å betale ni millioner kroner i erstatning til European Insurance Agencys konkursbo, skriver Dagens Næringsliv.

NA24 - din næringslivsavis

Retten mener Bull forsømte sitt styreansvar på det groveste, og at hans uaktsomhet medvirket til at millionsvindelen mot forsikringsselskapet fikk utvikle seg.

- Det viser at styreansvaret kan bli meget betydelig, noe kanskje ikke mange tenker over når de takker ja til å påta seg styreverv, sier advokat Andreas Strime Christensen, som førte saken på vegne av konkursboet, til DN.

I følge Bulls advokat, Kjell Weiss-Andersen vil dommen bli anket.

Styreekspert Gunnar Eckbo i Styreinformasjon tror dommen mot Bull kan få store konsekvenser hvis den blir stående, og at mange styreledere vil bli skremt over erstatningsnivået.

- Dommen kan skremme folk som har en stor styreportefølje som de forvalter med harelabb. De som har flere enn tre til fem styreverv og direktørstilling bør vurdere om de greier å skjøtte styrearbeidet på en god nok måte, sier Eckbo til DN.

Han kjenner bare til mellom fem og ti dommer hvor styremedlemmer er dømt til å betale erstatning etter brudd på styreansvaret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere