NA24.no

Rekordfall i boligprisene

Sist oppdatert:
Nye nederlag for amerikanske boligeiere.

Salget av brukte boliger falt med 2,2 prosent til en årlig salgstakt på 4,91 millioner i august. Det viser tall fra the National Association of Realtors.

NA24 - din næringslivsavis

Økonomene hadde ventet at antallet solgte brukte boliger ville falle til en takt på 4,92 millioner, viser estimater innhentet av Bloomberg News.

Samtidig ble den årlige salgstakten for juli revidert opp til 5,02 millioner fra den opprinnelige veksten på 3,1 prosent til 5 millioner.

Medianprisen var i august på 203.100 dollar et fall på 9,5 prosent fra samme måned i fjor. Det er ny rekord for en måned. I juli i år lå medianpris 210.300 dollar.

Fallende priser er et hinder for boligsalget og gjør at potensielle kjøpere venter på at prisene skal synke videre. Så langt har et høyt antall usolgte boliger senket prisene, og prisene må falle videre for at antallet skal minke.

I august falt antallet brukte boliger til salgs med 7 prosent til 4,26 millioner, og det er nok til å dekke 10,9 måneder med etterspørsel. I juli lå antallet på 4,58 millioner, noe som var rekordhøyt.

- Boligprisene vil ikke stabiliseres så lenge lagrene forblir høye, sier økonom Lawrence Yun i the National Association of Realtors. Han ønsker fallet i antallet boliger til salgs velkommen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere