NA24.no

(Scanpix)

Rekordfall i eurohandelen

Sist oppdatert:
Detaljhandelen i eurosonen noterer sitt største fall siden dataregistreringen startet.

Det offisielle europeiske statistikkbyrået Eurostat har lagt frem tall for detaljhandelen i eurosonen for mars, og de viser det største 12 måneders fallet siden statistikken begynte i 2000.

NA24 - din næringslivsavis

Tallene kommer dagen etter at eurosonen noterte det største fallet i produsentprisindeksen siden 1987, og legger dermed ytterligere press på den europeiske sentralbanken i forhold til å komme med et nytt kutt i styringsrenten torsdag.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Detaljhandelen i landene som har innført euroen som valuta, falt med 0,6 prosent fra februar til mars, mens fallet på 12 måneders basis er på heftige 4,2 prosent per mars. Tallene for februar ble revidert til et fall på 0,3 prosent fra januar og 4 prosent på 12 måneders basis.

Tallene for mars er også svakere enn makroøkonomene hadde sett for seg. Ifølge estimater innhentet av Dow Jones Newswires var det ventet et fall på 2,3 på årsbasis og null endring fra februar til mars.

Det er ventet at den europeiske sentralbanken på møtet torsdag vil kutte styringsrenten med 25 basispunkter til rekordlave 1 prosent.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere