NA24.no

Rekordfart for krem-kontorer

(Illustrasjonsfoto: Norwegian Property AS)
Sist oppdatert:
De feteste kontorene kan få rekorddyr leie i nær fremtid. Se hvor mye.

Snart passerer leien for landets kremkontorer 4000 kroner kvadratmeteren.

NA24 - din næringslivsavis

Det har vært rekordomsetning i næringsbygg det siste året. Det ble omsatt for 68 milliarder i næringsbygg i 2006. I 2004 ble det omsatt for 22 milliarder, i 2005 for 48 milliarder kroner.

Dette gir utslag i avkastning og leie for kremkontorene. Det er et spørsmål om tid før kvadratmeterprisen for kremkontorene når 4000 kroner.

- Det spekuleres i når leienivået på prestisjelokaler vil passere 4000 kroner per kvadratmeter, hevder Lars R. Kristiansen, i Orkla Finans.

De siste årene har det vært eventyrlig avkastning, på grunn av lav rente og rekordhøy sysselsetting. Men nå mener mange at toppen er nådd. Dermed må eiendomsinvestorer tenke nytt.

- På den ene siden har våre investorer fortsatt høy appetitt på eiendom. På den andre siden kan vi ikke gå til investor med eiendomsprosjekter som er fullt priset, eller som ikke vil gi investor løpende utbytte og en viss nedbetaling av gjeld, mener Kristiansen.

Han mener det er to veier å investerer videre, den ene innen kombinasjonseiendom og den andre ved å bevege seg utenlands.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere