*Nettavisen* Økonomi.

Rekordfunn for Norse Energy

Tidenes tykkeste gasslag er funnet utenfor Brasil.

I forbindelse med boringen på Manati-feltet er tidenes tykkeste gasslag avdekket. Det går frem av en oppdatering sendt ut av oljeselskapet Norse Energy torsdag morgen.

Selskapet melder at logging av den første brønnen Manati-1 indikerer et gassreservoar med en kontinuerlig gassone på 327 meter. Dette skal være den tykkeste kontinuerlige gassonen noensinne funnet på brasiliansk sokkel.

Sonen ligger i Sergi-formasjonen og selskapet mener at 80 prosent av gasslaget kan betraktes som nettoandel. Funnsonen er omkring 140 meter tykkere sammenlignet med letebrønnen som tidligere er boret på Manati-feltet.

I tillegg til funnet i Sergi-formasjonen er det avdekket en 15 meters gasskolonne i Rio das Contas-formasjonen som ligger over hovedreservoaret.

Dette sekundære reservoaret er ikke inkludert i selskapets nåværende reserverapport. Selskapet presiserer at de seks gjenstående produksjonsboringen kan vise et annet bilde av feltets sammensetning.

Partnerskapet har tatt ut 9 borekjerner i forbindelse med boringen av Manati-1 for å bedre evaluere reservoaret. Dette har ført til at brønnen har tatt lenger tid å bore enn planlagt.

Den andre produksjonsbrønnen Manati-2 har ikke hatt samme suksess. Etter stabilitetsproblemer i hovedhullet, er partnerskapet nå i gang med å bore et sidesteg til brønnen.

Når det gjelder utbyggingen av feltet så er produksjonsmodulen nå på plass på stålunderstellet på feltet, og Norse Energy forventer nå produksjonsstart i tredje kvartal i år.

Norse har en eierandel på 10 prosent i feltet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.