Gå til sidens hovedinnhold

Rekordhøy prisoppgang i oktober

Boligprisene steg med 1,4 prosent, korrigert for sesongvariasjoner. - Veldig sjelden man ser noe særlig oppgang i oktober, sier Eiendom Norge.

Torsdag la Eiendom Norge frem boligprisstatistikken for oktober 2016.

Den viser at boligprisene steg med 0,6 prosent i oktober. Korrigert for sesongvariasjoner steg de med 1,4 prosent.

Boligprisene er nå 12 prosent høyere enn for ett år siden.

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Christian Vammervold Dreyer, sier at det er svært sjelden at man ser en oppgang i prisene i oktober.

Oslo og Drammen stiger mest

Boligprisene utviklet seg sterkt på Østlandet, men også i Midt-Norge og Nord-Norge.

Oslo og Drammen steg mest, med henholdsvis 1,8 prosent og 1,2 prosent.

– Boligprisutviklingen i oktober er historisk sterk. Prisoppgangen i Oslo på 1,8 prosent er rekordhøy for måneden å være, for normalt synker boligprisene i oktober, sier Christian Vammervold Dreyer, direktør i Eiendom Norge.

Det ble solgt 7734 bruktboliger i oktober, dette er en nedgang på 4,3 prosent sammenlignet med oktober 2015.

- Flere kjøper bolig med forventning om at prisene vil stige. Det må understrekes at det er risiko knyttet til kjøp av bolig, og det spesielt etter en så sterk prisoppgang som vi har sett i Oslo det siste året.

Stortingsrepresentant Mudassar Kapur (H) kritiserer Arbeiderpartiet for å være opptatt av å hjelpe de som sliter med å komme inn på boligmarkedet, men samtidig vurdere å fjerne leilighetsnormen som gjør det vanskelig å bygge små boliger i sentrum av Oslo. Les blogginnlegget hans her.

Les også: Boligprisen fortsetter

Store forskjeller i september

Sesongjusterte tall fra SSB viste at boligprisene steg med 3,2 prosent fra 2. til 3. kvartal i 2016.

Prisstigningen var høyest i Oslo og Bærum, med 6,2 prosent. På andreplass lå Vestlandet unntatt Bergen med 5,7 prosent og på tredjeplass Hedmark og Oppland med 4,5 prosent.

(Artikkelen fortsetter under)

I september viste statistikken til Eiendom Norge store forskjeller i boligmarkedet. Prisene sang med 0,1 prosent nominelt, men sesongkorrigert så man en oppgang på 0,9 prosent.

Totalt viste tallene en oppgang i boligprisene på 10 prosent. Mens Oslo sørger for fortsatt oppgang, så man en utvikling på -5,3 i Stavanger, 3,6 prosent i Bergen og 8,6 prosent i Trondheim.

Les også: Pass deg for dette hvis du vil bli rik på boligkjøp

Les også: Oslo kommune bruker hundrevis av millioner på å presse opp boligprisene

Kommentarer til denne saken