NA24.no

Rekordhøyt strømforbruk i 2017


Direktoratet oppsummerer kraftåret 2017 med at klimaendringer danner bakteppet for høyere produksjon, høyere forbruk og høyere priser.
Direktoratet oppsummerer kraftåret 2017 med at klimaendringer danner bakteppet for høyere produksjon, høyere forbruk og høyere priser. Foto: Erik Johansen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Til tross for et år med høye strømpriser og en mild vinter, var strømforbruket i 2017 rekordhøyt.

– Det har aldri blitt brukt så mye strøm i Norge som i 2017. Dette til tross for at strømprisene gikk opp, og vinteren i fjor var relativt mild, sier direktør Per Sanderud i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Stavanger Aftenblad.

Direktoratet oppsummerer kraftåret 2017 med at klimaendringer danner bakteppet for høyere produksjon, høyere forbruk og høyere priser.

Strømprisene var i 2017 i gjennomsnitt 10 prosent høyere enn i 2016. 2017 var også et mildt år, med mye nedbør. Det kom derfor over 10 prosent mer energitilsig i de norske vannmagasinene.

Totalt var strømforbruket i fjor på 132,9 terawattimer (TWh). Det er 0,6 TWh mer enn året før, noe som tilsvarer et års strømforbruk i en liten norsk by.

(©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere