NA24.no

Rekordjaget fortsetter

Sist oppdatert:
En oljesterk Oslo Børs fortsetter kjøret mot 400 poeng. Sjekk utviklingen her.

De oljerelaterte aksjene leder an i oppgangen på Oslo Børs mandag. Oljeprisen holder seg sterk. Hovedindeksen er nå opp 0,41 prosent til 391,37 poeng. Like etter åpningen var hovedindeksen på Oslo Børs over 392,39 poeng som er ny toppnotering.

Like etter at børsen åpnet topper Statoil listen over de mest omsatte aksjene. Aksjen stiger hele 1,95 prosent til 183 kroner.

Norsk Hydro følger etter med en oppgang på 0,51 prosent til 886 kroner. I forrige uke rundet aksjen 900 kroner, men klarte ikke holde seg over dette nivået. DNO faller 0,40 prosent.

Vinnerlisten toppes av aksjene Technor og det canadiske oljeselskapet Questerre som stiger kraftig etter gode meldinger rundt selskapene.

Technor stiger 17,11 prosent etter at det ble kjent at Stavanger-fondet HitecVision Private Equity gir et frivillig bud på alle aksjene i Technor. Budet lyder på 18 kroner pr. aksje og vil betales kontant.

- Prisen tilsvarer en premium på 30 prosent, 32 prosent og 53 prosent, sammenlignet med volumvektet gjennomsnittlig omsetningskurs henholdsvis siste 20 børsdager, 3 måneder og 6 måneder, skriver selskapet i meldingen.

Questerre melder at de har startet produksjonen ved en brønn i Beaver River feltet samtidig som de har fått tilbakemelding om at det er gjort funn av oljeforekomster ved en brønn ved Vulcan-feltet.

Acta melder at de går ex. utbytte på 2 kroner mandag. Aksjen topper taperlisten med en tilbakegang på 2,10 kroner, tilsvarende 7,69 prosent.

Global Geo Service melder at en avtale i Sri Lanka kan ryke. Aksjen faller 3,37 prosent. Dette var allerede kjent i forrige uke.

Petrobank Energy and Resources faller 2,53 prosent, tilbakegangen er basert på liten interesse for aksjen. Verdier for kun 15.400 kroner har byttet eiere.

Markedet fortsetter å straffe Schibsted som kom med skuffende nyheter da de avholdt kapitalmarkedsdag i Paris på fredag. Det er spesielt avisene VG og Aftenposten som gjør at selskapet melder om svak utvikling. Aksjen faller 2,15 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere