NA24.no

Rekordkjøret fortsetter på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger videre og det er nyheter som preger aksjene denne dagen. Følg markedet her.

Oljeprisen steg kraftig i den amerikanske handelen i går kveld, men faller litt tilbake onsdag formiddag. Nå har fokuset rettet seg mot streiketrusselen her hjemme i Norge. Faren for streik gjør at markedet frykter at oljeproduksjonen og eksporten kan bli redusert.

NA24 - din nye næringslivsavis.

I tillegg er det de kjente problemene i Nigeria og Iran som gjør at oljeprisen holder seg sterk.

Oslo Børs beholder rekordformen, og hovedindeksen stiger 1,1 prosent til ny toppnotering på 394,59 poeng.

Statoil er det mest omsatte selskapet ved lunsjtider, og aksjen stiger 1,10 prosent til 184 kroner. Norsk Hydro følger etter med en oppgang på 1,71 prosent til 891 kroner. DNO er opp 0,82 prosent.

DynaPel-rakett
DynaPel stakk til værs etter at videoovervåkningsselskapet meldte at de har inngått en distribusjonsavtale med Hafslund Sikkerhet. Avtalen går ut på leveranse av CloseView enheter i det norske markedet. Selskapet skriver at de venter at det kan komme tilleggsordre på flere av produktene fra Hafslund.

Markedet har kastet seg over DynaPel-aksjen og sender kursen opp 25,88 prosent.

Biotec Pharmacon stiger 7,22 prosent på lav omsetning. TeleComputing er opp 7,02 prosent og det på lav omsetning.

Bud på Eastern Drilling
Utpå morgenkvisten meldte Eastern Drilling at de var blitt kjent med et betinget tilbud om kjøp av aksjer i selskapet var blitt presentert til aksjonærer i selskapet. En ikke identifisert kjøper tilbød 125 kroner pr. aksje betinget av aksept for minst 50 prosent av aksjene.

Det er First Securities som skal har fremsatt budet på vegne av en klient. Klienten vil ikke stå frem.

John Fredriksens høyre hånd og styreformann i SeaDrill Tor Olav Trøim avviser overfor NA24 iMarkedet at det er SeaDrill som står bak budet.

- Nei, lyder det kontant fra Trøim da NA24 iMarkedet spør om det er SeaDrill som står bak.

Ocean Rig er også blitt knyttet til budet på Eastern Drillin, men toppsjef Geir Aune verken bekrefter eller avkrefter.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Det er så mange rykter der ute, og vi kommenterer ingen rykter, sier Aune til NA24 iMarkedet.

Smedvig som eier rundt 40 prosent av selskapet har også avvist at det er de som står bak budet.

Andre har knyttet Noble til budet. Noble eier rundt 40 prosent av de utestående aksjene i Smedvig. SeaDrill kontrollerer stort sett resten av Smedvig.

Petro-krack
Petrojack faller tilbake hele 14,04 prosent etter at det ble kjent at selskapet forhandler om salg av de tre jack-up riggene de har under bygging. I en melding indikerer Petrojack at riggen vil bli solgt for like over 200 millioner dollar pr. stk.

Selskapet skriver i meldingen at de ser at et salg av riggene vil tilsvare en pris pr. aksje på mellom 24,50 og 25,50 kroner. Aksjen handles ved lunsjtider til 24,50 kroner, men det er få aksjer tilgjengelige i markedet og derfor liten likviditet.

Blom topper listen av dagens tapere etter at selskapet meldte at driften er rammet av det omfattende snøfallet i Europa. Dermed klarer ikke Blom å levere et like bra resultat for første kvartal som de tidligere har antydet. Både omsetningen og driftsmarginen blir svakere enn hva tilfellet var i første kvartal 2005.

Blom venter nå at omsetningen i første kvartal kommer til å bli mellom 110 - 115 millioner kroner, samtidig som EBITDA marginen vil ligge på mellom 8-10 prosent.

Gullselskapet International Gold Exploration faller hele 4,42 prosent etter at det ble kjent at Claes Levin har solgt 200.000 aksjer i selskapet. Levin er styremedlem i International Gold Exploration og aksjene ble solgt til 3,50 svenske kroner pr aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere