NA24.no

Rekordkjøret fortsetter

Sist oppdatert:
NA24-TV: Aksjene på Oslo Børs stiger rett til ny rekord.

Følg rekordbørsen her

Mandag morgen stiger hovedindeksen på Oslo Børs til en ny rekord. Drevet av oppgang i råvaremarkedet sender børsen til en ny topp.

NA24 - din næringslivsavis

- Godt aksjeklima
Hovedindeksen er opp 0,34 prosent til 506,47 poeng. Det er ny rekordnoteringer for indeksen og fortsetter oppgangen fra fredag. Da endte hovedindeksen for andre gang i historien over 500-poeng.

- Den brede oppgangen skyldes i hovedsak et godt internasjonalt klima for aksjer, sier Sigvald Sveinbjørnsson i NA24 til TV 2 Nyhetskanalen.

Se hele intervjuet i videovinduet over.

Høy oljepris
Oljeprisen holder seg godt over 71 dollar fatet. Markedet forventer at oljeprisen skal fortsette ferden oppover. En gjennomgang foretatt av Bloomberg News viser at analytikerne forventer at oljeprisen vil stige. Det er særlig bekymring for at amerikanske raffinerier ikke vil kunne produsere nok bensin til å holde tritt med det stadig økende forbruket. Dette vil igjen øke prisen på bensin, og dermed råolje.

Ved råvarebørsen i London koster kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i august 71,42 dollar. Samtidig har dollaren fortsatt svekkelsen og koster 6,02 kroner mandag morgen.

Til tross for at oljeprisen stiger faller Statoil-aksjen 0,14 prosent til 175,50 kroner. Norsk Hydro er ned 0,11 prosent til 224,25 kroner.

PGS mest omsatt
Petroleum Geo-Service er den mest omsatte aksjen og stiger 0,15 prosent til 163 kroner. Utenom børs er det omsatt to poster på 1.431.750 aksjer og 1.650.000 aksjer. Det er henholdsvis Morgan Stanley og Nordea som har meglet postene. Disse handlene er med på å dra opp omsetningen i aksjen.

Oppturen fortsetter for solenergiselskapet REC. Aksjekursen stiger 2,60 prosent til 217,50 kroner. Meglerhuset Merrill Lynch har startet dekningen med en kjøpsanbefaling og kursmål på 260 kroner. REC er meglerhusets foretrukne valg blant de europeiske solarselskapene.

Oppgangen i REC smitter over på storeieren Orkla. Orkla eier like i underkant av 40 prosent av REC og aksjen stiger 2,1 prosent til 109,25 kroner. Det er også ny toppnotering for Orkla som nå verdsettes til 113,8 milliarder kroner.

Smittsom opptur
Oppturen fortsetter for MediCult som klatrer 7,84 prosent til 22 kroner. Selskapet gjennomførte i forrige uke en emisjon der Orkla tegnet seg for flesteparten av aksjene. Dermed er Orkla blitt den største aksjonæren i MediCult.

Nykommerne er blant de andre aksjene som dominerer vinnerlisten på børsen. Scan Geophysical stiger 7,41 prosent til 29 kroner, mens InvivoSense er opp 6,80 prosent til 15,70 kroner.

Komplett skal slå seg sammen med hovedkonkurrenten og danner en storaktør innen nettbasert handel. Gjennom å fusjonere med Torp Computing Group tar de et grep om kundene. Komplett-aksjen stiger 0,37 prosent til 135,50 kroner.

Følg rekordbørsen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere