NA24.no

Rekordkrav for kjønnsdiskriminering

(Faksimile Metro.co.uk)
Sist oppdatert:
Kvinnelig advokat krever nesten 200 millioner fra sin gamle arbeidsgiver.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Gill Switalski (51) var en toppadvokat med en årslønn på rundt 1,4 millioner kroner hos F&C Asset Management i London City. Tidligere har hun blitt tilkjent svimlende 13,4 millioner pund, nesten 135 millioner kroner, i erstatning fra sin gamle arbeidsgiver, som nå har anket dommen. Nå krever hun 19 millioner pund, ifølge britiske medier.

NA24 - din næringslivsavis

Gill hevder at en 18 måneder lang kampanje med mobbing gjorde henne til et psykisk og mentalt vrak som ble tvunget ut av den engang så lukrative jobben. Det skal ha ført til at hun heller ikke kan drive sine egne lukrative forretninger lenger.

Kjønnsdiskriminering
Tidligere har en arbeidsdomstol sagt seg enig i at hun er et offer for kjønnsdiskriminering og trakassering av ledelsen i selskapet. Da krevde hun 13,4 millioner pund i kompensasjon for den psykiske skaden, tap av fremtidige inntekter, pensjonsordninger og karrieremuligheter. Det kravet har altså nå steget.

Gill hevder at karrieren ble ødelagt da F&C fusjonerte med et annet selskap. Ettersom hun har to utviklingshemmede barn hadde hun fleksitid og kunne jobbe en del hjemmefra. Den nye toppsjefen skal imidlertid til stadighet ha stilt spørsmålstegn med blant annet dette og sørget for at hun ikke fikk delta i større prosjekter. Samtidig fikk en annen mannlig kollega lov til å jobbe hjemmefra fordi han også hadde barn med spesielle behov, skriver The Times.

Moren døde
I 2006 droppet hun en forretningsreise fordi moren hadde død. Da mottok hun en e-post der selskapet krevde en dødsattest slik at de kunne få flybillettutgiftene dekket av forsikringsselskapet.

Hun hevder også at ledelsen skal ha ignorert flere klager på toppsjefens oppførsel.

Selskapet på sin side anker saken da de hevder at retten så bort fra flere bevis og at hun ikke klarte å bevise at hun ble diskriminert, ifølge The Times.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere