Rekordkvartal for Lighthouse

Foto: Terje Marøy (Scanpix)

Oppdrettselskapet har endelig fått sving på driften.

Det Skottland-baserte oppdrettsselskapet Lighthouse Caledonia har fått et kraftig oppsving i inntjening og melder om gode markedsforhold fremover.

Selskapet sikter nå mot sitt beste år siden det ble skilt ut av Marine Harvest. Lighthouse forventer å nå en omsetning på 68 millioner britisk pund i 2009 og et nettoresultat på 10 millioner pund. I 2008 omsatte selskapet for 48 millioner dollar og fikk et resultat på 0,6 millioner.

Totalt slaktevolum i 2009 forventes å havne på 21.500 tonn med uendret slakterate ut året. Etterspørselen og prisene beskrives som sterke gjennom tredje kvartal, og den skotske laksen oppnår en premie i det britisk markedet i forhold til annen importert laks.

I tredje kvartal solgte selskapet fisk for 20 millioner dollar, mot 12,1 millioner pund et år tidligere.

Driftsresultatet før biomassevurderinger endte på 4,3 millioner dollar, mot 0,5 millioner i samme periode i 2008. resultatet før skatt lød på 3,8 millioner pund, opp fra 0,5 i fjor.

Kontantsituasjonen er også i bedring og tilgjengelige likvider lød på 8,6 millioner pund ved utgangen av tredje kvartal, mot 2,1 millioner ved inngangen til året.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.