NA24.no

Rekordkvartal for PGS

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet Petroleum Geo-services leverte sitt beste noensinne.

Petroleum Geo-services surfer nå et knallsterkt seismikkmarked og kan notere sitt beste kvartal noensinne. Guiding for resten av året er også sterk.

NA24 - din næringslivsavis

Rekordtall
PGS kan melde om driftsinntekter på 456,6 millioner dollar i første kvartal, som er langt over fjorårets 352,5 millioner dollar. Mens fjerde kvartal var preget av off-hire for flåten, så har det vært høy utnyttelse i årets tre første måender som trekker opp. Analytikerne hadde på forhånd ventet 451 millioner dollar ifølge estimater fra Reuters Research.

Driftsresultatet endte op 237,7 millioner dollar, mot ventet 210 millioner. I samme periode i fjor var driftsoverskuddet på 119,5 millioner dollar.

Resultatet før skatt lød på 228,9 millioner dollar, mot ventet 195 millioner. I fjor endte bunnlinjen før skatt på 118,1 millioner dollar.

Sterk guiding
Når det gjelder veien videre så ser PGS nå en økning i inntektene fra kontraktsseismikk på 70 prosent i 2008 sammenlignet med fjoråret. Ordrereserven er på 783 millioner dollar innen marin seismikk ved utgangen av første kvartal, mens den onshore er på 122 millioner dollar.

PGS vil bruke 85 prosent av sin flåtekapasitet på kontrakter, mens resten går til skyting av multiklient seismikk som selges på ikke-eksklusiv basis til alle interesserte.

Driftsmarginen ventes å ligge på litt under 55 prosent på kontraktseismikken, mens multiklient studiene forventes å oppnå en forhåndsfinansiering på 115 til 120 prosent av kost. Investeringsnivået er satt til 180 til 200 millioner dollar innen multiklient.

Sensalget av multiklient data forventes også stige i forhold til 2007. Når det gjelder landvirksomheten så ser PGS driftsinntekter i området 260 til 280 millioner dollar og et driftsoverskudd på 15 til 25 millioner dollar i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere