NA24.no

Rekordlav arbeidsledighet i Tyskland


FLERE JOBBER TIL JUL: Forbundskansler Angela Merkel kunne avslutte fjoråret med å vise til rekordlav arbeidsledighet.
FLERE JOBBER TIL JUL: Forbundskansler Angela Merkel kunne avslutte fjoråret med å vise til rekordlav arbeidsledighet. Foto: Bernd Von Jutrczenka (AP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeidsledigheten i Tyskland falt i desember til 5,5 prosent, det laveste nivået etter gjenforeningen av landet i 1990.

Ledigheten er på samme nivå som i november og det laveste nivået siden gjenforeningen av Vest-Tyskland og Øst-Tyskland i 1990, viser sesongjusterte tall fra tyske myndigheter.

Ujustert var desember-ledigheten på 5,3 prosent, også det på samme nivå som den ujusterte ledigheten i november.

Les også: SSB: Arbeidsledigheten ned til 4,0 prosent, justert for sesongvariasjoner

Dermed kan Europas største økonomi vise til en sterk avslutning på fjoråret, til tross for at en ny regjering ennå ikke er på plass, mer enn tre måneder etter valget.

– Arbeidsmarkedet utviklet seg svært godt i desember, og antall arbeidsledige økte mindre enn vanlig for sesongen, samtidig som bedriftenes etterspørsel etter nye arbeidstakere økte kraftig fra et allerede høyt nivå, sier Detlef Scheele, sjef for det tyske arbeidsdirektoratet BA.

For fjoråret som helhet endte arbeidsledigheten på 5,7 prosent, eller i overkant av 2,5 millioner mennesker, også det den laveste andelen siden gjenforeningen i 1990.

De over 1 millioner migrantene og flyktningene som har ankommet Tyskland siden 2015 er ikke innlemmet i de offisielle arbeidsmarkedstallene.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere