NA24.no

Rekordlav tillit til norsk økonomi

Troen på norsk økonomi neste år er i dag den laveste blant folk flest på mange år.

Det viser årets Forventningsbarometer fra Finans Norge. Troen på økonomien har ikke vært lavere siden målingene startet i 1992. Spareviljen har heller aldri vært høyere.

Samtidig er folk langt mer optimistiske på egne vegne enn på vegne av landets økonomi.

– Andelen som tror på en bedring i privatøkonomien viser en liten økning. De fleste har trygge jobber, en trygg privatøkonomi og kan dermed opprettholde et normalt forbruk, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Svake veksttall for norsk økonomi og stigende arbeidsledighet bidrar til å skape usikkerhet, og husholdningenes respons er økt sparevilje, i følge Forventningsbarometeret for fjerde kvartal.

– I Forventningsbarometerets snart 24-årige historie har vi ikke registrert høyere tall for spareviljen enn i dette kvartalet, sier Kreutzer.

– Det paradoksale er at de som har en trygg jobb og utsikter til stabil inntekt trolig vil få en bedring i kjøpekraften neste år som følge av lønnsvekst og lav lånerente. I så måte er det ikke overraskende at flertallet av husholdninger tror på uendret eller bedret privatøkonomi neste år.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere