NA24.no

Rekordlav tillit til norsk økonomi

Troen på norsk økonomi neste år er i dag den laveste blant folk flest på mange år.

Det viser årets Forventningsbarometer fra Finans Norge. Troen på økonomien har ikke vært lavere siden målingene startet i 1992. Spareviljen har heller aldri vært høyere.

Samtidig er folk langt mer optimistiske på egne vegne enn på vegne av landets økonomi.

– Andelen som tror på en bedring i privatøkonomien viser en liten økning. De fleste har trygge jobber, en trygg privatøkonomi og kan dermed opprettholde et normalt forbruk, sier administrerende direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Svake veksttall for norsk økonomi og stigende arbeidsledighet bidrar til å skape usikkerhet, og husholdningenes respons er økt sparevilje, i følge Forventningsbarometeret for fjerde kvartal.

– I Forventningsbarometerets snart 24-årige historie har vi ikke registrert høyere tall for spareviljen enn i dette kvartalet, sier Kreutzer.

– Det paradoksale er at de som har en trygg jobb og utsikter til stabil inntekt trolig vil få en bedring i kjøpekraften neste år som følge av lønnsvekst og lav lånerente. I så måte er det ikke overraskende at flertallet av husholdninger tror på uendret eller bedret privatøkonomi neste år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere