NA24.no

Rekordlave priser på langreiser

Foto: Privat.
Sist oppdatert:
Prisene på interkontinentale flyreiser er billigere enn på flere år. Sjekk prisene.

Prisene på interkontinentale flyreiser setter ny bunnrekord. I løpet av høsten har flybillettprisene falt til et nivå som er lavere enn i rekordåret 2009. Det viser siste utgave av Norsk Flyprisindeks.

Månedlig publiserer Norsk Flyprisindeks flybillettprisene på det norske markedet. Den siste oversikten gjelder avreiseuke 46, 12 - 18. november 2012. Her er gjennomsnittet av de laveste prisene til ti utvalgte oversjøiske destinasjoner på 4.944 kroner, mot 5.177 kroner i fjor. Årets gjennomsnitt er til og med litt lavere enn i rekordåret 2009, hvor gjennomsnittet var på 4.951 kroner.

Laveste priser på flere år
I løpet av 2012 har flyselskapene forsøkt å stabilisere prisfallet på interkontinentale ruter ved å tilpasse kapasiteten til etterspørselen. Det har tilsynelatende ikke vært nok, for i november dykker billettprisene ned til det laveste nivået på flere år.

Det er blant annet spesielt evig populære Thailand som skiller seg ut. Akkurat nå tilbyr Qatar Airways en tur-retur Gardermoen - Bangkok via Doha til 4.629 kroner. Det er 20 prosent lavere enn billigste billett i samme periode i fjor, og nesten 24 prosent lavere enn i 2009.

Sjekk de rekordlave prisene her (ekstern lenke).

Quatar gjør verden billigere
De siste årene har henholdsvis Finnair og Austrian vært prisledende til Bangkok, med flyskifte i henholdsvis Helsinki og Wien. Med Qatar Airways som billigste alternativ til Bangkok har dette selskapet gjennom sin hub i Doha satt seg selv i en førerposisjon på det norske markedet. Fortsatt er det kun Thai Airways som flyr direkte Oslo - Bangkok og er således førstevalget for mange på ruten.

- Prisutviklingen i Norge avspeiler tendensen i de fleste europeiske markedene. Flyselskapene fra Midtøsten fortsetter å øke kapasiteten, noe som setter billettprisene under press, sier daglig leder Svein Erik Søgård fra Travelmarket.no, som utgir Norsk Flyprisindeks.

Les også på Nettavisen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere