*Nettavisen* Økonomi.

Rekordmange rømmer landet

Foto: SERGEI ILNITSKY (EPA)

Ikke alt er like populært i verdens beste land.

21.01.10 12:23

- Det er alltid veldig mange reisende i januar, men i år har vi satt helt nye rekorder. Til og med onsdag har vi solgt 18 prosent flere reiser enn på samme tid fjor, som også var en rekordbra periode, sier Helen Begby, informasjonssjef hos Apollo, til NA24.

Også andre aktører har merket at rekordmange nordmenn søker sol og sommer.

- Vi har unormal høy etterspørsel etter vinterreiser nå. Det vil si reiser i januar, februar og mars, sier Christian Lunde, administrerende direktør i Star Tour, til NA24.

Lunde forteller at det for to uker siden var 25 prosent flere reiser enn på samme tid i fjor. Han tror at den unormalt kalde vinteren har bidratt til den økte etterspørselen.

- Vi tror at kuldesjokket er det som gir reisefeber, sier han.

Gammel kjenning på topp
Nordmenns feriefavoritt er fortsatt Kanariøyene.

- I vinterhalvåret er det Kanariøyene som er det klart største reisemålet i antall gjester, da over 70 prosent reiser dit, opplyser Star Tour-sjefen.

Begby sier at veldig mange bestiller sommerferien allerede nå, og for dem er tre av ti salg knyttet til sommersesongen, noe som er mye så tidlig på sesongen.

- Med andre ord merker vi at mange vil sikre seg sol og varme etter fjorårets dårlige sommer, supplert med en kald og snørik vinter, sier hun.

Nordmenns reisevaner illustrerer at Norge er bedre økonomisk stilt enn våre europeiske naboer.

Turismen stuper
Det spanske turistdepartementet slapp nylig tall som viser at turismen til Spania falt med hele 8,7 prosent i 2009. Dette tilsvarer et fall i antallet turister på 5,4 millioner til 52,5 millioner. Omsetningstapet for den spanske turistindustrien var i fjor på 6,8 prosent til 48 millioner euro.

Spania er ved siden av Frankrike og USA vedens mest populære turistdestinasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag