*Nettavisen* Økonomi.

Rekordmange vil på BI

Foto: Trond Gram (NA24)

Søkertallene til Handelshøyskolen BI øker med 10 prosent fra i fjor.

20.04.10 10:18

Økningen fra i fjor til i år utgjør 806 søkere. Fremgangen er størst på masterstudiene.

- I følge SSB vil etterspørselen etter økonomisk administrativ kompetanse øke kraftig i årene fremover. Selv i perioden etter at finanskrisen slo inn viser den årlige arbeidsmarkedsundersøkelsen at 96 prosent av alle studenter fra skolen med master og siviløkonomstudier har jobb et halvt år etter endt studie. Lønnsutviklingen var også positiv, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Tom Colbjørnsen, i en pressemelding.

I år som i fjor er det særlig masterstudiene som opplever størst økning i antall søkere. Økningen fra i fjor er på 15,5 prosent - fra 1153 søkere til 1330. Økningen er størst innen strategisk markedsføringsledelse (41 %) og regnskap og revisjon (36 %).

BIs bachelorprogrammer opplever en vekst på 10 prosent sammenlignet med fjoråret. Nye krav til meglerkompetanse bidrar til at eiendomsmegling øker med hele 101 prosent fra 2009 ( fra 474 til 952 søkere). Forretningsjus er et annet fag som også oppnår solid vekst på bachelornivå – 27 prosent opp fra i fjor, ifølge pressemeldingen.

Samlet sett opplever Handelshøyskolen BI en økning på over 20 prosent flere utenlandske søkere. Det er særlig programmer som strategisk markedsføringsledelse og regnskap og revisjon på masternivå som har en størst prosentvis økning av internasjonale søkere.

Annonsebilag