*Nettavisen* Økonomi.

Rekordoverskudd for Stordalen

Petter Stordalens hotell-imperium kunne notere seg rekordoverskudd for årets seks første måneder. Nå skal 2700 nye hotellrom åpnes.

15.07.06 00:27

Choice Hotels, med den profilerte investoren Petter Stordalen i spissen, melder fredag om økning i omsetning så vel som resultat for første halvår.

NA24 - Din nye næringslivsavis

Milliardomsetning
Det skandinaviske hotellselskapet fikk en omsetning på 1,66 milliarder kroner i første halvår. Dette er en økning på 67,9 millioner kroner i forhold til samme periode året før.

Driftsresultatet endte på 26,9 millioner kroner, noe som er en kraftig oppgang fra fjorårets første halvdel da selskapets driftsresultat var på 5 millioner kroner. Resultat før skatt endte på 63,4 millioner kroner, noe som er en oppgang på 48,5 millioner kroner fra samme periode året før.

- Resultatet innebærer betydelig vekst i topplinjen og bunnlinjen i forhold til tidligere. Dette er resultat av bedre drift og økt etterspørsel etter våre tjenester. I tillegg har vi i perioden foretatt vellykkede nyåpninger og utvidelser som bidrar positivt, melder selskapet i en pressemelding.

Selskapet skriver videre at dette er et svært godt første halvår for selskapet, da det er tradisjonelt 2. halvår som er sterkest.

Tidenes beste år
Adm. direktør Torgeir Silseth sier i pressemeldingen at det ligger an til å bli det beste året for selskapet noensinne.

Videre forteller han at dette gir godt grunnlag for den videre ekspansjon som er på trappene. Choice Hotels har nå nærmere av 2700 nye hotellværelser under bygging som vil åpne innen 36 måneder i Stockholm, Gøteborg, København, Trondheim, Bergen og Larvik.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.