Rekordresultat for Cermaq

Konsernsjef Jon Hindar er fornøyd med første kvartal.

Konsernsjef Jon Hindar er fornøyd med første kvartal. Foto: (Cermaq)

Høye priser førte til bedret fortjeneste i alle regioner, og et rekordhøyt driftsresultat i Norge.

29.04.14 08:14

Driftsresultat før verdijustering av biomasse var på 325 millioner kroner i første kvartal 2014 versus et sammenlignbart pro forma driftsresultat på 78 millioner kroner i første kvartal 2013.

Driftsinntektene var 1,5 milliarder kroner i første kvartal versus sammenlignbare pro forma inntekter på 1,2 milliarder kroner i samme kvartal i fjor.

- Et fortsatt sterkt marked har gitt et godt kvartal for Cermaq, sier konsernsjef Jon Hindar i en kommentar.

- Også for andre forhold enn prisene var dette et godt kvartal. Forbedringen i den sanitære situasjonen i Chile har fortsatt, der vi nå begynner å se resultater fra tiltak fra selskapet, industrien og myndighetene, selv om det fortsatt gjenstår betydelig arbeid på dette området. Vi har også oppnådd kostnadsreduksjoner i Finnmark, fortsetter Jon Hindar.

- Vi har fått seks grønne konsesjoner i Norge og to nye konsesjoner i Region XII i Chile, og dette skaper rom for organisk vekst i attraktive oppdrettsområder, understreker Jon Hindar.

Salgsvolumet i første kvartal var 34 700 tonn, en nedgang på 8 400 tonn sammenliknet med samme kvartal i fjor, men omkring 7 000 tonn over forrige kommuniserte estimat. Forventet salgsvolum for 2014 er 157 000 tonn, versus forrige estimat på 152 000 tonn. Økningen i estimatet skyldes god vekst i Nordland i første kvartal og lavere lageroppbygging av atlantisk laks i Chile gjennom året.

Cermaq Norway oppnådde et driftsresultat før verdijustering av biomasse på 236 millioner kroner sammenlignet med 85 millioner kroner i fjor. Cermaq Norway solgte seks prosent av volumet på kontrakter med fast pris.

Cermaq er en av verdens største oppdrettere av laks og ørret med virksomhet i Norge, Chile og Canada. I 2013 hadde oppdrettsvirksomheten en omsetning på 5,1 milliarder kroner, og et samlet slaktevolum på 142,3 tusen tonn. Cermaqs fôrvirksomhet, EWOS, ble solgt i 2013.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag