NA24.no

Rekordsterkt fra Lerøy

Sist oppdatert:
Tidenes beste kvartalsresultat fra oppdrettsselskapet Lerøy.

Selskapet hadde en omsetning på 1.399 milioner kroner i tredje kvartal, og det er den beste perioden i konsernets historie. Ved samme periode i fjor hadde selskapet en omsetning på 940 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultat før biomassejusteringer kom på 206 millioner kroner, mot 93 millioner i samme periode i fjor, og resultat før skatt ble 254 millioner kroner, mot 143 millioner kroner i tredje kvartal i fjor.

- Tjener fortsatt godt med penger
- Tallene var som ventet. Lerøy-konsernet viser fortsatt god drift, og leverte marginalt bedre enn konsensus. Ting går egentlig veldig bra, men ellers kom det ingen store nyheter fra selskapet i dag, sier analytiker Klaus Hatlebrekke til NA24.

Hvordan ser det ut videre?

- Til tross for at lakseprisene har falt betydelig siden i sommer, tjener selskapet fortsatt godt med penger, sier analytikeren.

Forventer volumvekst
Han legger også til at det har vært en betydelig verdiutvikling i sjømatmarkedet.

- I begynnelsen av året var prisveksten stor, men volumveksten mindre, mens man nå opplever at prisveksten er mindre og volumveksten større. Lerøy forventer høyere tilbudsvekst fremover, og de som skal spise unna det, er Russland. Fersklaks-markedet der har vært ute i ti måneder, men det er gledelig å se at det ser ut til at ting begynner å gå som normalt igjen, sier Hatlebrekke til NA24.

Som ventet
Estimater TDN Finans har innhentet blant seks analytikere viser at det var ventet et driftsresultat på 223 millioner kroner, og resultat før skatt på 238 millioner kroner av en omsetning på 1.423 millioner kroner.

- Styret er meget godt fornøyd med at konsernet fortsatt viser en god utvikling i sin produktivitet og er tilfreds med periodens resultat som til nå er det beste i konsernets historie. Styret forventer i dag et sterkt resultat også i fjerde kvartal, skriver konsernet i kvartalsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere