NA24.no

Rekordsterkt i Oslo

Sist oppdatert:
Oslo Børs fortsetter oppturen og stiger videre til nye høyder. Den høye oljeprisen hjelper når Statoil skuffer.

Mandag var det oljegiganten Statoil sin tur til å legge frem tall for første kvartal. Selskapet klarte ikke helt innfri forventningene, men Oslo Børs lar seg ikke dempe av skuffelsen fra Statoil.

Oljeprisen holder seg sterk og bidrar til at optimismen er fortsatt inntakt blant aktørene på børsen. Mandag morgen omsettes kontraktene på Nordsjøolje med levering i juni for rundt 71,15 dollar fatet.

Hovedindeksen stikker til ny toppnotering på 426,99 poeng.

Statoil faller 1,20 prosent til 205 kroner, mens Norsk Hydro stiger 0,15 prosent til 972,50 kroner. DNO er uforandret siden fredagens sluttkurs.

Forventningene til det nye soleventyret i REC gjør at Orkla og Hafslund-aksjene stiger til nye høyder. Orkla har aldri vært mer verdt og stiger 3,03 prosent til 257 kroner, dermed nærmer markedsverdien til Orkla nest 75 milliarder kroner.

Samme effekt har REC på Hafslund-aksjene. B-aksjen stiger 6,92 prosent til 139 kroner, mens A-aksjen er opp 5,38 prosent til 137 kroner.

Øverst på vinnerlisten finner vi seismikkselskapet TGS-Nopec som i morgentimene mandag har løftet seg 7,23 prosent. PGS er også knallsterk og stiger 4,08 prosent til 446 kroner.

Det er fortsatt stor interesse for Telenor og Fast som er opp rundt 1,56 og 2,56 prosent.

Pan Fish klatrer nye 2,07 prosent, mens Cermaq er opp 2,62 prosent. Mot slutten av forrige uke kom det indikasjoner om at lakseprisen igjen flørtet med nivåer rundt 40 kroner pr. kilo.

Blant taperne så langt denne dagen er Scane Industrier som faller 5,47 prosent og Domstein som er ned 3,92 prosent. Det er ikke all verden omsetning i de to største taperaksjene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere