NA24.no


STOR INTERESSE: Adm. direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass konstaterer at interessen er stor.
STOR INTERESSE: Adm. direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass konstaterer at interessen er stor. Foto: Jan-morten Bjørnbakk (NTB scanpix)

Rekordstor interesse for oljeleting på norsk sokkel

Sist oppdatert:
Interessen blant oljeselskapene for å drive leting på norsk sokkel har aldri vårt så stor som nå.

Ikke siden TFO-ordningen ble etablert i 2003 har det kommet inn flere letesøknader enn i år, melder Olje- og energidepartementet. Da søknadsfristen gikk ut 1. september, hadde det kommet inn søknader fra 39 selskaper om å få tildelt letekonsesjon i forhåndsdefinerte områder på norsk kontinentalsokkel.

Les også: Regjeringen gir klarsignal til utlysning av omstridte oljeblokker
Les også: IEA anbefaler Norge å øke olje- og gassproduksjonen

Antallet søknader mottatt i år er over 50 prosent høyere enn i fjor, og rundt 20 prosent høyere enn den tidligere rekorden for TFO-rundene fra 2014.

Det forhåndsdefinerte området er utvidet i denne runden både i Norskehavet og Barentshavet.

Tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) er den årlige konsesjonsrunden for de best kjente leteområdene på norsk sokkel.

– ­­­Den store interessen viser at olje- og gasselskapene oppfatter norsk sokkel som attraktiv, men det kommer ikke av seg selv. I disse valgkamptider er det viktig at de politiske partiene lover å opprettholde stabile rammevilkår for industrien, sier administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere