*Nettavisen* Økonomi.

Rekordstor pågang hos Lånekassen

Foto: (Lånekassen/Nettavisen)

Over 90.000 personer har bundet renta hittil.

15.10.11 10:25

Studielånsrenta har aldri vært lavere, og antall søknader om å binde renta har aldri vært høyere. Hvertfall ikke etter at Lånekassen begynte å tilby fastrente for både tre, fem og ti år i 2008.

- Forventer stor pågang
For første gang i historien kan man binde studielånet til renter på under tre prosent for tre år og fem år. Fastrentesatsene er på henholdsvis 2,673 prosent for tre år, 2,869 prosent for fem år og 3,357 prosent for ti års bindingstid. Den flytende renten på studielånet vil være på 3,260 prosent ut året.

- Vi forventet stor pågang. Men at tallet skulle bli så høyt, må jeg innrømme at er overraskende, sier informasjonsrådgiver i Lånekassen, Christin Dammen.

Frist ved midnatt
Fredag formiddag hadde over 90.000 personer søkt, noe som er mye høyere enn normalen de senere år. Og det var forventet at tallet skulle øke utover kvelden. Ved midnatt gikk den utvidede fristen ut for å få fastrentesats fra 1. november.

- Erfaringsvis venter mange med å binde renten til den siste dagen i perioden. Siden fristen først utløper ved midnatt i dag forventer vi at tallet vil vokse betydelig, uttalte Dammen før den nye fristen ble klar.

Både den flytende og den faste renten på studielånet fastsettes seks ganger i året. Flytende rente som gjelder fra 1. januar 2012, blir fastsatt 1. november.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag