NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Rekordstort fall i forventningene

Sist oppdatert:
Innkjøpssjefen i USA blir stadig mer negative til den økonomiske utviklingen.

Innkjøpsene innenfor tjenesteytende sektor har blitt langt mer pessimistiske. Indeksen ISM for tjenestesektoren falt til 37,3 i november fra 44,2 i oktober. Det viser tall fra Institute for Supply Management.

NA24 - din næringslivsavis

Nivået indeksen ligger på er det laveste noen sinne og fallet er det største som noen gang er målt. Målingene startet i 1997.

Ifølge Bloomberg ventet økonomene at indeksen ville havne på 42 for november.

Delindeksen for nye ordre falt til 35,4 fra 44 i oktober, mens prisindeksen falt til 36,6 fra 53,4. Delmålingen for sysselsettingen viser et fall til 31,3 fra 41,5 i måneden i forveien. Forretningsindeksen falt til 33 fra 44,2

ISM - USA
En månedlig undersøkelse som utgis av Institute for Supply Management den første arbeidsdagen i måneden. Medlemmene i denne organisasjonen er for det meste innkjøpssjefer i store selskaper. De merker dermed fort om økonomien er på vei opp, for eksempel ved at priser stiger eller at det tar lengre tid å få levert varer.

Spørreundersøkelsen blant medlemmene er nasjonal og dekker industrisektoren. Det kommer også regionale tall, og det kommer et eget tall for servicesektoren.

Et tall under 50 indikerer nedgang, mens et tall over 50 indikerer oppgang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere