NA24.no

Rekordsvakt av stormaktene

Sist oppdatert:
Ny bekreftelse på nedturen i verdensøkonomien.

Bruttonasjonalproduktet for OECD-landene falt med 2,1 prosent i første kvartal sammenlignet med fjerde kvartal i fjor. Det viser tall fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Dette er tidenes største fall i den økonomiske aktiviteten siden målingene begynte i 1960, og den forrige rekorden ble satt i netto fjerde kvartal i 2008 da BNP falt med 2 prosent, skriver Dow Jones Newswire.

Sammenlignet med første kvartal i fjor er nedgangen på 4,2 prosent for årets tre første måneder.

Det var i hovedsak Tyskland og Japan som sørget for det voldsomme fallet. Finanskrisen og de dårlige økonomiske tidene har rammet eksport og handel mellom landene hardt. Det slår særlig ut for verdens nest største økonomi og Europas største økonomi.

BNP falt med 6,9 prosent og 9,1 prosent i henholdsvis Tyskland og Japan, og Japan bidro med 1 prosentpoeng av BNP-fallet på 4,2 prosent. Euroområdet bidro med 1,3 prosentpoeng, mens USAs bidrag var på 0,9 prosentpoeng.

OECD består av 30 industrialiserte land hvorav flere er blant verdens største økonomier. Alle landene i Norden er medlemmer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere