Gå til sidens hovedinnhold

Rekordtall for Salmar - Gustav Magnar Witzøe får 1,4 milliarder i utbytte

Laksetall gir klingende mynt i kassa til Gustav Magnar Witzøe (25).

2018 ble et rekordår for oppdrettsgiganten Salmar med en omsetning på over 11,3 milliarder kroner og et operasjonelt driftsresultat på nær 3,5 milliarder, mot 3,2 milliarder kroner i fjor.

Økt slaktevolum og lavere kostnader har æren for fremgangen til mønsterbruket på Frøya.

De sterke tallene gjør at selskapet lar det dryppe på eierne. Styret foreslår å utbetale utbytte på 23 kroner per aksje basert på resultatet i året som gikk. Det betyr at selskapet Kverva, som eier halvparten av Salmar-aksjer, får 1,37 milliarder kroner. Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (25) eier rundt 90 prosent av Kverva.

Les også

Gustav Magnar Witzøe (25) har tjent 17 milliarder kroner på 10 måneder

Rik

Witzøe er en av Norges aller rikeste menn. Ifølge skattelistene i 2016 var han Norges rikeste mann med 11,14 milliarder kroner, men i 2017 falt den oppførte formuen til 1,1 milliarder kroner.

Men man skal ikke stole blindt på skattelister, og formuen er egentlig langt høyere. Alene aksjene til Witzøe i Salmar er verdt rundt 25 milliarder kroner, så arvingen er i realiteten helt i toppsjiktet blant Norges superrike.

Les også

Knallår for John Fredriksens Mowi

Godt kvartal

Ellers var fjerde kvartal sterkt for Salmar.

SalMar leverte et rekordhøyt slaktevolum i fjerde kvartal. Operasjonelt driftsresultat i kvartalet endte på 934,9 millioner kroner, opp fra 707,2 millioner kroner i fjerde kvartal året før.

- God drift fra alle våre virksomhetsområder, sterk etterspørsel og rekordhøyt slaktevolum har bidratt til nok et tilfredsstillende kvartal for SalMar- konsernet, sier konsernsjef Olav-Andreas Ervik i SalMar i en melding.

Første generasjon fisk fra havmerden Ocean Farm, som ligger ute i havet og ikke inn i fjordene som vanlige oppdrettsanlegg.

- De biologiske resultatene fra prosjektet er gode og bidrar til å styrke vår tro på oppdrett lengre ut til havs. Vår virksomhet må være tuftet på laksens betingelser og ikke utstyrets begrensinger. Gjennom at vi fortsetter å investere i hele verdikjeden, samt videreutvikle havbasert oppdrett, sikrer SalMar en sterk plattform for bærekraftig utvikling og videre vekst, sier Ervik.

Kommentarer til denne saken