Gå til sidens hovedinnhold

Rekordtall fra DNO

Oljeselskapet leverte tidenes omsetning i 2018.

Torsdag legger DNO fram tall som viser en omsetning på over 7 milliarder kroner, 829 millioner dollar, i 2018. Det er den høyeste omsetningen i selskapets 47 år lange historie, ifølge DNO.

DNO er i ferd med å bygge seg opp på norsk sokkel etter flere år med satsing i Kurdistan og Jemen. Selskapet, som har norske kontorer i Oslo og Stavanger, kjøpte nylig opp Faroe Petroleum etter en langvarig ordkrig mellom selskapene.

Totalt har selskapet 1.100 ansatte fordelt på Norge, Storbritannia, De forente arabiske emirater og Kurdistan.

Les også

Miljøtopper i strupen på Equinor etter oljerekord: - De lurer folk

Øker produksjonen

DNO kan vise fram et årsresultat på vel 3 milliarder kroner fra 2018, samt en bedret oljeproduksjon: I 2017 produserte selskapet i gjennomsnitt 113.500 fat per dag, mens fjorårets gjennomsnitt var på 117.600.

Produksjonen i 2019 har for øvrig startet godt: I januar var produksjonen på 128.000 fat per dag i gjennomsnitt.

Som følge av oppkjøpet av Faroe Petroleum, får selskapet med seg 90 letelisenser i Norge. 22 av disse er allerede i produksjon. DNO er dermed et av de fem største selskapene i Norge målt i lisenser.

- Faroe-kjøpet gjør DNO til et mer mangfoldig selskap med et sterkt bein nummer to å stå på. Dette representerer ikke en dreining ut av Kurdistan, men en dreining inn i Norge, sier styrleder Bijan Mossavar-Rahmani i en pressemelding torsdag.

Les også

Penga flyr: Krisetall for Norwegian

Ikke ferdig med oppkjøpene

Det fiendtlige oppkjøpet av Faroe Petroleum varte i månedsvis og resulterte i en ordkrig oljebransjen knapt hadde sett maken til. Torsdag skriver DNO at selskapet slett ikke er ferdig med å kjøpe opp selskaper på norsk sokkel.

I presentasjonen for 2019-programmet skriver DNO at selskapet vil forfølge andre oppkjøpskandidater i Norge for å komplettere de aktive lete- og utviklingsprogrammene. Dette er en del av DNOs hurtig vekst-strategi, ifølge selskapet selv.

DNO melder også at selskapet kommer til å bore eller delta i boringen av 30 brønner fordelt på Kurdistan og Norge - det høyeste antall brønner selskapet har boret i løpet av et år noensinne.

Les også

DNB håver inn penger - tjener femti øre for hver krone de fikk inn

Kommentarer til denne saken