*Nettavisen* Økonomi.

Rekordtall fra Telenor

Konsernsjef Jon Fredrik Baksaas kan glise bredt over nok et strålende resultat.

26.10.06 11:50

Les NA24 på mobil

Telenor hadde fortsatt sterk vekst i inntekter og resultat i tredjekvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Telekjempen fikk inn hele 23,9 milliarder kroner i driftsinntekter i tredje kvartal, det er en oppgang på 35 prosent i forhold til samme kvartal året før. Da Telenor hadde 17,64 milliarder kroner i driftsinntekter. Driftsresultatet endte på 5,29 milliarder kroner, også det er en oppgang fra 3,47 milliarder kroner i tredje kvartal 2005.

Økte overskuddet
Rapportert EBITDA var 9,1 milliarder kroner mens resultat før skatt var 6,1 milliarder kroner. I løpet av kvartalet økte totalt antall mobilabonnement med ni millioner til 105 millioner.

- Jeg er glad for å kunne presentere et sterkt operasjonelt og finansielt kvartal. Vi kan vise til svært gode resultater med fortsatt høy vekst i abonnement og driftsinntekter kombinert med en rekordhøy EBITDA-margin. De fleste av våre virksomheter forbedret sine marginer sammenliknet med samme kvartal i fjor, sier Telenor-sjefen Jon Fredrik Baksaas i en melding torsdag.

Les også: Bunnsolid Telenor

Høye forventinger
Forventingene fra analytikerne i forkant har vært svært høye og Telenor innfridde både på driftsresultat og på resultatet før skatt, men lå litt etter på driftsinntekter.

Tallknuserne i meglerhusene hadde regnet seg frem til at Telenor skulle legge frem 26,26 milliarder kroner i driftsinntekter og et driftsresultat på 4,69 milliarder kroner. Det viser tall SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 16 analytikere.

Resultat før skatt var ventet å havne på 4,57 milliarder kroner og dermed et nettoresultat etter skatt på 2,69 milliarder kroner.

Økte forventninger for 2006
Basert på de gode resultatene og den positive utviklingen i tredje kvartal 2006, er utsiktene for året justert sammenliknet med forrige kvartalsrapport.

For 2006 forventer Telenor en inntektsvekst på rundt 35 prosent og en EBITDA-margin før andre inntekter og kostnader på rundt 36 prosent. Investeringer (Capex) i forhold til driftsinntekter forventes å bli rundt 20 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag