Rekordvekst for Vimpelcom

Foto: Trond Gram (NA24.no)

Telenor-eide Vimpelcom fortsetter veksten, og omsatte for 3,2 milliarder dollar i Russland i fjor.

18.04.06 14:48

Krangel mellom hovedaksjonærene, Telenor og Alfa Group, om selskapets vei videre ser ikke ut til å hemme den russiske mobilkjempen Vimpelcom.

I fjerde kvartal økte omsetningen med 45 prosent, fra 624 til 910 millioner dollar. Driftsresultatet ble 419,7 millioner kroner. Dermed er investeringen i Russland god butikk for Telenor, som eier 29 prosent av selskapets aksjer.

Totalt ble omsetningen på 3,2 milliarder dollar i det russiske mobilselskapet i fjor, med 1,5 milliarder dollar i driftsresultat.

- Enda et fantastisk år
Administrerende direktør Alexander Izosimov uttalte i forbindelse med fremleggelsen av resultatene at 2005 var enda et fantastisk år for Vimpelcom, med 70 prosents vekst i antall abonneneter til totalt 45 millioner abonnenter i Russland og Kazakhstan, Ukraina, Usbekistan og Tajikistan.

Det siste året har vært preget av krangel om strategien mellom Alfa Group, som kontrollerer selskapet, og Telenor, som er den nest største aksjonæren.

En rekke rettssaker, blant annet om oppkjøpet av det ukrainske mobilselskapet URS, har versert i russiske, amerikanske og ukrainske rettssaler og Telenor har truet med ikke å signere årsarapporten, hvis de ikke får fullt innsyn i transaksjonene rundt Ukraina-satsingen.

Krangel ingen hindring
Men i et intervju med NA24 i forrige uke avviste toppsjef Alexander Izosimov at det var et hinder for selskapet. Han håper på en snarlig løsning for selskapet:

- Jeg håper og tror på en løsning i løpet av året, sier Vimpelcom-sjefen til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.