NA24.no

Rekordvekst i flytrafikken

Sist oppdatert:
Aldri før har det reist så mange med fly i Norge som i mai måned.

3,3 millioner passasjerer reiste inn og ut av norske flyplasser i mai. Dette er ny rekord, og aldri har det reist så mange med fly i mai i Norge.

Tallene kommer frem i Avinors ferske statistikk over flytrafikken som offentliggjøres i dag.

Hele 14 prosent flere reiste med fly i mai i år, sammenliknet med mai i fjor.

Les også: NA24 leses mest.

- Utviklingen i flytrafikken den senere tid illustrerer at flyet er blitt et stadig mer anvendelig og tilgjengelig tranportmiddel for folk flest. Det å fly er ikke lenger luksus. Det er en enkel og grei - og etter hvert ganske rimelig - måte å komme seg frem på, sier administrerende direktør Sverre Quale i en melding fra Avinor.

Størst vekst utenlands
Passasjertrafikken til utlandet økte mest, med 17 prosent, hvorav rutemarkedet økte 18 prosent og charter 11 prosent.

Ved Oslo Lufthavn, Gardermoen økte antall passasjerer på utenlandstrafikken med 17 prosent; 39 prosent på Kristiansand lufthavn, Kjevik; 33 prosent på Trondheim lufthavn, Værnes; 17 prosent på Stavanger lufthavn, Sola og 15 prosent på Bergen lufthavn, Flesland.

”All time high” innenlands
Innenlands var passasjerveksten 13 prosent. Dette er den høyeste reelle månedelige veksten siden det var tre konkurrenter på innenlandsmarkedet, i 1999. Trafikken innenlands i mai var totalt på 2,2 millioner terminalpassasjerer. Dette er 5,3 prosent høyere enn den tidligere rekorden for mai.

Flere lufthavner hadde i mai en meget sterk vekst i antall innenlandspassasjerer. Oslo lufthavn, Gardermoen økte med 11,5 prosent. Av de andre større lufthavnene økte Stavanger lufthavn, Sola med 21 prosent; Bergen lufthavn, Flesland med 15 prosent og Trondheim lufthavn, Værnes med 12 prosent.

Fullere fly i økt tilbud
Tilbudet til de reisende, målt i antall flybevegelser, økte også, med 11 prosent totalt. På utenlandstrafikken alene økte antall flybevegelser med hele 19 prosent i mai. Økningen i tilbudet innenlands var 9 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere