NA24.no

Foto: Moment Studio (Moment Studio)

Rekruttert blant venner

Hans Henrik Kloumann ble rekruttert til Statoil uten at stillingen ble utlyst offentlig.

Etter brede og grundige søk fant Statoil-sjef Helge Lund sin nye juridiske direktør blant konas venner, skriver Dagens Næringsliv.

Mandag ble det kjent at Hans Henrik Klouman, nåværende administrerende direktør i SEB Enskilda Norge, begynner som Juridisk direktør i Statoil.

Blant venner
Ifølge Finansavisen gjennomførte Helge Lund, konsernsjef i Statoil, brede og grundige søk og fant sin nye juridiske direktør blant vennene til sin kone.

Ifølge Statoil har ansettelsesprosessen av Klouman har vært grundig, og viser til hans brede juridiske bakgrunn og tunge næringslivsbakgrunn. Men ifølge Dagens Næringsliv mangler Kloumann erfaring med petroleumsrett.

- Han har bred juridisk erfaring, det har vært en meget grundig prosess og vi føler oss trygge på at vi har rett mann til stillingen som juridisk direktør og til å forestå det juridiske arbeidet i Statoil sammen med mange dyktige jurister i selskapet, sier mediekontakt Bård Glad Pedersen i Statoil.

Les også: Statoil henter meglertopp

Som også bekrefter at Klouman studerte jus samtidig med Helge Lunds kone og at Lund kjenner Klouman gjennom dette. Glad Pedersen bekrefter også at Helge Lund var delaktig i ansettelsesprosessen.

Ikke utlyst stilling
Stillingen Kloumann trer inn i som juridisk direktør for den statlige oljegiganten, er kanskje den mest utfordrende og profilerte juridiske stillingen i norsk næringsliv. Men den ble ikke lyst ut offentlig.

Jobben ble i stedet gjort i samarbeid med rekrutteringsselskapet Egon Zehnder, som også var engasjert da Helge Lund i sin tid ble ansatt som konsernsjef fra Aker Kværner.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere