NA24.no

Rekyl for supplyratene

Etter en svak maimåned tok supplyratene seg opp igjen i juni.

Etter at supplyrederne måtte se ratene falle til de laveste nivåene på over ett år i mai, så ble det en pen rekyl i juni. Spesielt forsyningsskipene (PSV) kun logge en pen oppgang.

NA24 - din næringslivsavis

Også for ankerhåndteringsskipene (AHTS) kom ratene noe opp igjen, men likevel ble juni den nest svakeste måneden det siste året. Snittraten for riggoppdrag endte på 38.459 pund per dag ifølge Seabrokers månedlige tall. I mai lå snittet på 30.145, mens de i juni fjor var ratene helt oppe på 54.788 pund per dag.

Store PSV'er så ratene gå fra 17.833 pund per dag i mai til meget sterke 31.049 pund i juni, som er den tredje sterkeste måneden det siste året. I juni i fjor lå de rett over 29.300 pund per dag.

De små og mellomstore PSV'ene så ratene klatre fra 14.067 pund i mai til et snitt på 22.622 i juni, og dermed en gjennomsnittlig måned sett i forhold til de siste 12 månedene.

Det var ikke de store endringene i utnyttelsesgradene for de ulike segmentene i Nordsjøen i juni, AHTS'ene logget 61 til 65 prosents utnyttelse, mens store PSV'er toppet med 88 prosents kapasitetsutnyttelse. Det er fortsatt stor volatilitet i markedet, men toppen er et stykke unna de ville tilstandene i desember.

Det registreres en viss bedring i flåtebalansen med fire enheter ut av spotmarkedet, mens kun to kom inn i Nordsjøen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere