NA24.no

Rekyl på Oslo Børs

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Sterke makrotall sender børsen opp.

Etter en dårlig start, henter Oslo Børs seg inn, tirsdag ettermiddag.

NA24 – din næringslivsavis

En time før stengetid står hovedindeksen opp 0,27 prosent til 314,01 poeng tirsdag morgen.

Optimisme blant amerikanske forbrukere var det som skulle til for å snu utviklingen. Ferske tall viser at forbrukertilliten steg til 54,1 poeng i august fra 47,4 poeng i juli. Det viser en undersøkelse fra Conference Board i USA.

I forkant hadde økonomene ventet at forbrukertilliten ville øke til 47,9 poeng.

Les mer: Børsjubel til økende tillit

Mandag steg Oslo Børs til årsbeste og var drevet av en positiv utvikling ved de internasjonale børsene. Oppløftende nyheter fra eurosonen var også med på å dra opp inntrykket.

Oljeprisen ligger dog fortsatt som et lodd på utviklingen, med et fall på 1,28 prosent til 73,42 dollar per fat. Det trekker StatoilHydro ned 0,32 prosent til 137,50 kroner.

Fusjonerer
Det norske oljeselskapet og Aker Exploration har blitt enige om å slå sammen kreftene. De to selskapene skal fusjonere og vil bli det nest største selskapet på norsk sokkel. Kjell Inge Røkkes Aker vil eie 30 prosent av det sammenslåtte selskapet. Aksjemarkedet ser ikke ut til å reagere stort på nyheten om fusjonen.

Kursen i Det Norske Oljeselskap faller 2,80 prosent til 52,00 kroner, mens aksjen i Aker Exploration er fortsatt ikke omsatt.

Les mer. Røkke lager oljekjempe

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere