NA24.no

REM ser lavere rater

REM Offshore kan vise til solid resultathopp, men spår at ratene blir lavere.

REM Offshore opplevde at markedet var noe svakere i årets første kvartal sammenlignet med samme periode året før. Ratene på skipene som går i spotmarkedet var noe lavere, men selskapet leverer likevel langt bedre resultater i første kvartal. Dette skyldes i hovedtrekk at flåten besto av ni skip mot seks skip i første kvartal 2007.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt økte til 109,4 millioner kroner i årets tre første måneder, mot 32,5 millioner kroner i samme periode året før. Driftsresultatet havnet på 108,3 millioner kroner mot 46 millioner kroner i samme periode året før.

Før avskrivninger endte driftsresultatet på 114,3 millioner kroner mot 47,7 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor. Driftsinntektene steg til 166,9 millioner kroner fra 81,2 millioner kroner, og skyldes at selskapet har en større flåte. REM Offshore går langt i å love at denne utviklingen skal fortsette de neste årene.

Flere skip
- Vi opplevde et noe svakere marked i første kvartal 2008 sammenlignet med 2007. Dette blir gjenspeilet i lavere rater på skip i spot markedet. Vi forventer derimot at markedet blir bedre i løpet av andre kvartal. Det er færre skip ledige i markedet og ratene har så langt utviklet seg positivt, skriver REM.

I løpet av 2008 vil det komme flere nye skip til markedet etter at verftene er ferdig med byggingen av disse. REM vil få levert fem skip i 2008, ett i 2009 og to i 2010.

Ratene blir lavere
- Vi tror markedet vil absorbere disse. Mange av skipene har kontrakt, og det er flere skip som opererer i spot markedet som har oppstart på lengre befraktningsavtaler i løpet av året. Det kommer nye rigger på markedet som gjør at behovet for skip er økende, skriver REM.

Selv om offshorerederiet har et positivt syn på markedssituasjonen, venter de at ratenivå i 2008 blir noe lavere enn i 2007. Oljeprisen har vært økende og dette gjenspeiles i et sterkt marked for offshore fartøyer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere