NA24.no


SNUR: Rema 1000 og Coca-Cola har blitt enige om en avtale for 2017, det innebærer at Sprite, Fanta og Monster kommer tilbake i kjedens butikkhyller. 
SNUR: Rema 1000 og Coca-Cola har blitt enige om en avtale for 2017, det innebærer at Sprite, Fanta og Monster kommer tilbake i kjedens butikkhyller.  Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Rema 1000 snur - Coca-Cola-produkter får bli i hyllene

Sist oppdatert:
Sprite, Fanta og Monster kommer tilbake.

Rema 1000 og Coca-Cola har blitt enige om et samarbeid for 2017. 

Det innebærer at Coca-Cola-produktene Sprite, Fanta og Monster kommer tilbake i butikkhyllene hos Rema fra midten av april, skriver Rema 1000 i en pressemelding.

- For det første er dette gode nyheter for kundene våre som får et større utvalg varer å velge mellom. Vi er opptatt av å ha en åpen og god dialog med leverandørene våre, og vi ser frem til å fortsette et godt og langsiktig samarbeid med Coca-Cola, sier Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør for REMA kategori og innkjøp.

Enigheten mellom de to partene innebærer at fem Coca-Cola ansatte som i mars ble permittert fra jobbene sine, kan komme tilbake på jobb.

Fra fire til 17 produkter

I slutten av januar ble alle produkter fra Coca-Cola, unntatt vanlig Coca-Cola og Coca-Cola Zero kastet ut fra kjedens butikkhyller.

Med den nye avtalen skal Rema 1000 går fra fire Coca-Cola-produkter til 17.

Både Sprite og Fanta med og uten sukker, en variant av Monster energidrikk samt et beredere utvalg av Coca-Cola og Coca-Cola Zero blir å finne i hyllene rundt påske.

- Vi har inngått en avtale med REMA 1000 som er et godt utgangspunkt for et videre samarbeid, men vi er ikke i mål. Dette er første steg på reisen mot et sterkt samarbeid i det norske markedet. Vi har samarbeidet tett med REMA 1000 siden de åpnet sin første butikk i Trondheim, og det er selvsagt ambisjonen vår å samarbeide godt også i årene fremover, sier Stein Rømmerud, administrerende direktør i Coca-Cola European Partners Norge.

Urge, Bonaqua og Poweraid er fortsatt ute i kulden.


Ble enige med Mack om nord

 Som en del av den såkalte «Bestevenn»-strategien har Rema kvittet seg med produkter fra en rekke produsenter. En strategi Rema-topp Odd Reitan selv har innrømmet at ble dårlig gjennomført.

Blant dem Orklas potetgullprodusent Kims. Tidligere denne måneden ble det kjent at seks personer må slutte i Kims som følge av dette.

Lerum syltetøy og noen produkter fra Tine er også blant det som er fjernet.

Det skapte også rabalder da kjeden kuttet ut flere ølprodusenter fra sitt sortiment. 

Tidligere i mars ble det kjent at kjeden har blitt enige med ølprodusenten Mack, noe som innebærer at øl fra Mack fortsatt vil selges i Rema 1000 sine butikker i de tre nordligste fylkene.

Les også: Rema 1000 og Mack enige om avtale

Les også: 

Sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere