- Vårt løfte til kundene er å ha bare lave priser. Disse varene får du til markedets laveste priser hos Rema 1000, sier Ann-Kristin Pettersen, informasjonssjef i Rema 1000, til Nettavisen.

Kiwi mandag kuttet prisene på 220 produkter med mellom 10 og 40 prosent på alt fra shampo til vaskemiddel. Nå lover altså Rema å gå enda lengre ned.

Les mer her: Kiwi starter ny priskrig: Kutter prisene på 220 produkter

- Så prisene deres på disse varene skal være lavere enn prisene til Kiwi?

- Vi skal ha de laveste prisene ja, sier Pettersen.

Lano og Omo blir billigere

Kiwis priskutt gjelder vaske- og hygieneprodukter innen kjente merkevarer som Gillette, Define, Sunsilk, Nivea, Omo, Milo, Softlan, Blenda, Lano, Dove, Jif, Ajax, SunPower, Zalo, Colgate, Jordan og en rekke andre.

Blant produktene som kuttes er såpene til Lano, Jif Badeom og barberskum og barberblad. Blant de største kuttene er oppvaskmiddel fra Sun, som kutter fra 88,50 kroner til 57,50 kroner.

Priskuttene er ikke tilbud, som kun gjelder for en begrenset periode, men ny, lavere priser.

Kiwi har ikke merket noe

Kiwi sier at de ikke har merket noe til at Rema 1000 kutter prisene utover det Kiwi allerede har gjort.

- Våre prissjekkere har registrert at de har fulgt Kiwis priskutt i dag, men vi kan ikke se at de har gått under oss på noen av varene. Vi skal fortsette å slåss for de laveste prisene på alle varer, og gir oss aldri på pris, sier kommunikasjonsjef Kristine Aaakvaag Arvin i Kiwi til Nettavisen.

Tidligere på dagen lovet hun å sette «alle kluter til for å gjøre disse varene enda billigere».

- Gjennom årene har Kiwi presset ned prisene på både frukt og grønt, bleier og nøkkelhullsprodukter. Bleieavtalen vi startet i 2010 har ført til at Norge har Europas laveste priser på bleier, sier Arvin.

Kiwi eies av Norgesgruppen, Norges suverent største dagligvarekjede med en markedsandel på nesten 50 prosent.

Coop også med

Den tredje dagligvarekjeden i Norge, Coop, er også med den siste priskrigen.

De kutte prisene umiddelbart på de samme varene hos deres lavpriskjeder Extra og Obs.

- Dette matcher vi selvfølgelig. Det skulle bare mangle, kommer det kontante svaret på Coops kommunikasjondirektør Bjørn Takle Friis til Nettavisen.

Ved siden av å kutte i de 220 produktene til Kiwi, varsler Coop at de vil kutte prisene tilsvarende i vaske- og hygieneproduktene til sin økologiske Änglamark-serie, som kun de fører.

- Vi klinker til med å sette ned prisene på Änglamark. Vi følger markedet ned på disse produktene, sier han.