Rema 1000 har planer om å endre forretningsstrategi. Det skal blant annet skje ved å fri til leverandører og knytter enkelte merkevarer tettere til seg - og heller dropper andre, skriver Aftenposten.

Bakgrunnen er at de har sett seg lei på Norgesgruppens (som eier Kiwi, Meny, Joker og Spar) dominans i forhandlingene mellom butikkjedene og leverandørene.

- Vi har over lang tid tilpasset oss Norgesgruppens måte å forhandle med leverandørene. Det er det nå slutt på. Vi vil ta andre valg de neste fem årene, og vi vil skille oss ut fra de andre kjedene med et tettere og mer langsiktig samarbeid med enkelte leverandører, sier konserndirektør for strategi og innkjøp i Rema 1000 Norge, Lars Kristian Lindberg til avisen.

(artikkelen fortsetter under)

I dag har Norgesgruppen over 40 prosent av dagligvaremarkedet. Fra nyttår har de også med seg drøyt 4 prosent fra Bunnpris. Dette påvirker prisen, i og med at den som kjøper mest av en vare, også får størst rabatt.

Rema 1000 kan dermed ende opp med å knytte til seg én hovedleverandør, og dermed velge bort andre. Det siste året har flere varer blitt kastet ut av Rema-hyllene, for å gjøre bedre plass til eksklusive samarbeidspartnere.

Norgesgruppen vil ikke uten videre gå med på Remas virkelighetsbeskrivelse og svarer følgende:

- Norgesgruppen kjenner ikke til hvilke betingelser Rema eller andre konkurrenter har fra sine leverandører, sier direktør for samfunnskontakt Bård Gultvedt i Norgesgruppen til Aftenposten.