Æ-appen vil ha mulighet for et kundefordelsprogram, samt 10 prosent rabatter på de ti varene den enkelte kunde handler mye av, ifølge Nettavisens kilder. Rema vil også komme med et tilbud på 10 prosent på frukt og grønt.

Dette bekrefter nå også at Rema selv.

- Kunden er vår øverste sjef, og skal få personlige priskutt på varene de handler mest. Ikke de varene som dagligvarekjedene ønsker å selge, sier administrerende direktør i REMA 1000, Ole Robert Reitan i en pressemelding.

Appen «Æ» er tilgjengelig for bruk i alle REMA 1000-butikker fra 5. januar.

Les mer her: Rema innfører ti prosent rabatt på utvalgte varer

Rabatten på ti prosent på frukt og grønt for fordelskunder vil være bedre enn rabatten på opp til 9,5 prosent på frukt og grønt som Kiwi Pluss-kunder får.

Les også: Kiwi dobler rabatten på fersk frukt og grønt

En rabatt på ti prosent på ti varene den enkelte kunde handler mest av vil dessuten være en nyvinning for en dagligvarekjede i Norge. Den indikerer at Rema går hardt til verks i den stadig tøffere kampen om dagligvarekundene.

Les mer her: Rema 1000 stjeler triksene fra Uber

Lanseres i dag

Rema 1000 har annonsert at de vil komme med en ny satsing under navnet "Æ". Kjeden har imidlertid vært svært tilbakeholdne med å gi mer informasjon om hva det innebærer.

Programmet for Æ skulle presenteres som en nyhet på Clarion Hotel Gardermoen, The Qube klokken 13.30 onsdag. Remas kjøpmenn ble samlet til et møte klokken 10 på Gardermoen samme dag.

Les også: - Nei takk, Reitan! Vi er ikke interessert i å vite om sex-livet ditt!

Tapt terreng

Rema har tapt terreng til Coop og Norgesgruppen det siste året. Coop gikk forbi Rema da de kjøpte opp Ica Norge i 2015, og markedslederen Norgesgruppen har også hatt en sterkere utvikling enn Rema.

Les også: Dagligvareekspert spår at forbrukerne vinner på Rema-lansering

- Taperen har vært Rema og det har ikke Reitan likt. Det har vært rykter om at de ville selge hele kjeden, men det klarte de ikke og prøver seg i stedet på egenhånd. Det blir vanskelig, siden de andre kjedene ikke er noen smågutter, sier dagligvareekspert Odd Gisholt i BI til Nettavisen.

Det har også vært snakk om at Rema vil innføre en hjemkjøringstjeneste liknende tjeneste Vigo, som Rema har i Danmark. Rema registrerte i oktober 2016 domenene ægo.no og aego.no. Nettavisen har imidlertid ikke fått bekreftet hvorvidt en slik tjeneste er en del av lanseringen onsdag.

Patentstyrets hjemmesider kom det frem mandag at Rema 1000 hadde søkt om patent til å bruke merkevaren Æ i syv kategorier, blant annet kundelojalitetstjenester og kundeklubb-tjenester. Det har Remas hovedkonkurrenter Coop og Norgesgruppen, med henholdsvis Coop Medlem og Trumf/Kiwi pluss.

Les mer her: Rema har sendt søknad om Æ til Patentstyret