I romjulen begynte spekulasjonene å gå som Rema 1000s mystiske Æ. Reklameplakater over hele landet dukket opp, men dagligvarekjeden har nektet å fortelle offentligheten hva som ligger bak PR-stuntet.

Dette blir offentliggjort på et ekstraordinært riksmøte for alle 560 kjøpmennene i landet.

Møtet finner sted på Gardermoen, skriver Adressa (krever abonnement).

Spent kjøpmenn

Hittil har ikke engang Remas kjøpmenn fått vite hva den mystiske Æ-en er.

- Jeg var kjempespent på å se hvordan butikken min kom til å se ut, uttalte kjøpmann Kevin Mulder etter å ha fått en telefon om at hans butikk skulle få nytt skilt.

Patentstyrets hjemmesider kommer det frem at matvarekjeden sendte inn en søknad om å bruke Æ, i rødt, hvitt og blått, 5. oktober i fjor.

– Denne æ-en er søkt som varemerke i en søknad som kom til oss 5. oktober. Det er søkt ganske bredt i syv ulike klasser for bruk, sier avdelingsdirektør Otto Scharff i Patentstyret til avisen (krever abonnement).

Rema nekter å kommentere

Avisen skriver også at dagligvarekjeden har søkt om patent på delingsøkonomi-appen Rema har i Danmark.

LES OGSÅ: Rema fjerner Kims chips fra butikkhyllene

Direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema 1000 Mette Fossum Beyer nekter regelrett å svare på Nettavisens flere spørsmål som går på Æ-en som merkevare, om riksmøtet på Gardermoen og om deres søknad til Patentstyret.

Det er konsulentselskapet Zacco Norway AS som står bak søknaden. Det er søkt om patent til å bruke merkavaren Æ i syv kategorier. Det kommer også frem av søknaden at det er søkt bredt i de ulike kategoriene.

LES OGSÅ: Rema 1000 vil gi deg færre merker å velge mellom

(artikkelen fortsetter under)

Lojalitetsprogram?

Det er blant annet søkt om å bruke Æ på kassaapparater, trykksaker, fotografier, skrivemateriell, kontorrekvisita (unntatt møbler), regnemaskiner, databehandlingsutstyr, datamaskiner og brannslukningsapparater.

I klassene Æ-en er søkt brukt i, er også kundelojalitetstjenester og kundeklubb-tjenester. Noe begge Remas hovedkonkurrenter Coop og Norgesgruppen har, med henholdsvis Coop Medlem og Trumf/Kiwi pluss, skriver Adressa.

Rema 1000 på sin side har avvist kundelojalitetsprogram og markedsført seg hardt på «bare lave priser», frem til nå.

Adresse melder også at Rema 1000 i Danmark tidligere i høst lanserte delingsøkonomi-appen Vigo, en handleliste man kan dele med andre i appen så de kan handle for deg og tjene noen kroner på det.