GARDERMOEN / GRENSEN (Nettavisen): Det fremgår av markedsmateriell som Nettavisen fikk tilgang til før onsdagens store Rema 1000-møte på Gardermoen.

En rabatt på 10 prosent på frukt og grønt for Remas fordelskunder vil være bedre enn rabatten på 9,5 prosent på frukt og grønt som Kiwi Pluss-kunder får.

Les også: Rema går i strupen på Coop Medlem og Trumf med Æ

En rabatt på ti prosent på de ti varene den enkelte kunde handler mest av vil være en nyvinning for en dagligvarekjede i Norge. Den indikerer at Rema går hardt til verks i den stadig tøffere kampen om dagligvarekundene.

Les også: Kiwi dobler rabatten på fersk frukt og grønt

Ingen prisvekst i 2017

Nettavisen var til stede i salen da Rema-sjef Ole Robert Reitan like etter klokken 12 gikk på på scenen på hotellet The Qube på Gardermoen.

Han omtalte Æ som en av de største og viktigste lanseringene de har gjort. Foran alle de fremmøtte kjøpmennene sa han dessuten at det ikke skal være noen prisvekst i Rema-butikkene i 2017.

- Fremtiden kommer ikke til å bli mer behagelig, men mer krevende, sier Reitan fra scenen.

I et tilbakeblikk fortalte han at kjeden ikke har hatt den veksten som var forventet.

- Vi har ikke hatt tilstrekkelig vekst i butikkene i 2016, sier Reitan, som forteller at Rema 1000 skal utvide med 30 nye butikker i 2017, og et tilsvarende antall i 2018. De skal dessuten fokusere på et sortiment som folk flest kjøper.


Ægo?

Nettavisen meldte tidligere onsdag at Remas Æ-satsing vil være en app med mulighet for et kundefordelsprogram, samt rabatter på varer man handler mye av og et tilbud på frukt.

Det har også vært snakk om at Rema vil innføre en hjemkjøringstjeneste liknende tjeneste Vigo, som Rema har i Danmark. Rema registrerte allerede i oktober 2016 domenen ægo.no og aego.no. Nettavisen har imidlertid ikke fått bekreftet hvorvidt en slik tjeneste er en del av lanseringen onsdag.

Les også: Dagligvareekspert spår at forbrukerne vinner på Rema-lansering

Presenteres onsdag

Programmet for Æ skulle presenteres som en nyhet på Clarion Hotel Gardermoen, The Qube onsdag. Remas kjøpmenn var samlet til et møte klokken 10 på Gardermoen samme dag.

Rema 1000 annonserte i romjulen at de vil komme med en ny satsing under navnet Æ. Kjeden har imidlertid vært svært tilbakeholdne med å gi mer informasjon om hva det innebærer i forkant.

Les mer her: Rema 1000 stjeler triksene fra Uber

Dagligvareeksport Odd Gisholt ved BI sa til Nettavisen før lanseringen at lavere priser er nødt til å være en sentral del av Æ-satsingen til Rema.

- For å ta igjen markedsandeler fra Coop og Norgesgruppen, er Rema nødt til å komme med nye varer med latterlig lave priser, sier Gisholt.

- For forbrukerne er dette uten tvil veldig positivt. Økt konkurranse betyr nye, spennende varer til lavere priser, sier han.

Les også: - Nei takk, Reitan! Vi er ikke interessert i å vite om sex-livet ditt!