NA24.no

Rema-Reitan blir flykonge

Odd Reitan gründer av REMA 1000
Odd Reitan gründer av REMA 1000 Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Smeller 15 millioner på bordet til det som skal bli Norges fjerde største flyselskap.

Det trønderske flyselskapet Helitrans, med storaksjonær Odd Reitan i spissen, investerer nå 15 millioner kroner i større fly og flere ansatte. Det skriver Trønder-Avisa onsdag.

- Helitrans investerer mellom 10 og 15 millioner kroner for å få den nye satsingen opp og gå. Luftfartstilsynet vil om kort tid godkjenne vår søknad om å få utvide selskapets flyoperative lisens til å omfatte tung luftfart. Lisensen kommer på plass i uke 32 og uka etterpå er vi i gang, sier sjef for flyavdelingen i Helitrans, Arvid Vollum til Trønder-Avisa.

Med 25 nye flygere, kabinansatte og teknikere blir Helitrans Norges fjerde største flyselskap. I tillegg har selskapet investert i to nye 46-seters passasjerfly av typen ATR.

- Ønsket av næringslivet
Helitrans skal blant annet fly fra Skien til Bergen og Stavanger.

- Næringslivet har signalisert at det ønsker denne rutesatsingen. Ikke minst for de mange som pendler mellom fastlandet og oljeinstallasjoner ute i havet. Vi har stor tro på at olje- og gassvirksomheten utenfor Trøndelagskysten vil initiere trafikk hos oss på Værnes, sier Vollum.

Aksjepost for 20 millioner
Odd Reitan og Ole T. Bjørnevik kjøpte gjennom selskapet Nordenfjelske Luftfart opp to aksjeposter i Helitrans på til sammen 50 prosent i 2009. Dermed fikk de kontroll over 97 prosent av aksjene.

De skal ifølge DN ha betalt over 20 millioner kroner for aksjepostene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere